Kada je reč o se*su, često postoje tajne fantazije ili fetiši koje bismo voleli da istražimo, ali ih još nismo probali.

Ovo je slučaj za gotovo sve žene, jer 90 posto nas gaji neku skrivenu se*sualnu želju.

Jedna aplikacija za upoznavanje je nedavno radila istraživanje sa 3.000 žena, o fantazijama koje bi volele da istraže i odgovori svakako nisu bili obični.

Zapravo, želja koja je najviše interesovala žene bila je orgija. Oko 35 posto žena izjavilo je da bi volele da učestvuju u orgijama, četvorkama i trojkama.

Seksolog i ekspert za seks, Điđi Engl, govorila je za Metro o složenostima orgija i zašto žene mogu poželeti da učestvuju.

- Orgija je grupni se*s gde svi imaju odnose jedni s drugima u istoj sobi, bilo da su to trojke, četvorke ili grupa parova - kaže ona.

Orgije su jedan od najstarijih se*sualnih činova, a Điđi napominje da su „prisutne praktično od početka čovečanstva“ i dodaje:

„Najpoznatije orgije iz istorije verovatno su bahanalije, koje su bile gozbe u čast boga vina Dionisa u Grčkoj i prolećna žetva u Starom Rimu i Grčkoj.“

Ali, šta to grupni se*s čini privlačnim ženama?

„Možete istražiti voajerizam i egzibicionizam, koji su veliki fetiši, jer možete posmatrati i biti posmatrani od strane drugih u orgijaškoj situaciji,“ objašnjava Điđi.

„To je čista hedonija, upuštanje u ovu aktivnost, dodirivanje vaše pohotne, animalističke strane. Tabu je, društveno je divlja stvar imati orgiju. Može biti stvarno uzbudljivo.“

Jedine stvari na koje treba obratiti pažnju su odgovarajući pristanak i polno prenosive infekcije. Điđi savetuje da svi učesnici podele svoj status o polno prenosivim bolestima unapred, koriste zaštitne metode poput kondoma i da ih menjaju između se*sualnih činova kako bi ostale efikasne.

Kada je u pitanju pristanak, ona kaže: „Bilo koja dobra, ugledna se*s žurka imaće ‘čuvara’ koji su trezni i zaduženi za to da se pravila poštuju, i možete im se obratiti ako se desi nešto sumnjivo.“

Iz sveta orgija, odmah iza su grublji se*s, koji bi 32 posto žena želelo da istraži, zajedno sa igrom moći i kontrole.

Ovo često može uključivati i konsenzualni nekonsenzus (CNC), kada partneri aktivno učestvuju u se*sualnim aktivnostima koje uključuju ekstremni element sile. Ovaj kontroverzni fetiš može uključivati određene scenarije – kao što je „otmica“ – da pojača intenzitet, kao i „fantazije o silovanju“.

Podrazumeva se, međutim, da grubi se*s uvek mora biti praktikovan uz saglasnost obe strane.

Dr Lori Bet Bizbi, se*sualna terapeutkinja, trener za intimnost i psiholog, ranije je izjavila za Metro.co.uk: „Razlog zbog kojeg neki ljudi koriste CNC je taj što ne žele 'meku' fantaziju. Žele osećaj gubitka kontrole – za razliku od toga da znaju koliko kontrole imaju.“

„Savetujem ljude da to ne rade sa strancem.“

Prema Dr Lori, treba postaviti „donje granice“ i dogovoriti sigurne reči uprkos nepredvidivoj prirodi CNC-a. Odsustvo pristanka koje se prikazuje tokom ovog ekstremnog oblika grubog se*sa je čista gluma i obe strane moraju biti svesne toga.

U slučaju sumnje, Dr Lori dodaje korisnu skraćenicu PRICK, koja je uvek pri ruci. PRICK znači Personal Responsibility, Informed Consensual Kink (Lična odgovornost, informisani konsenzualni kink).

PRICK se zasniva na ideji da, dokle god preuzimate odgovornost za sebe i informisani ste, zaista možete pristati na ekstremne ili naizgled mračne fetiše.

Na lakšu notu, 20 posto žena iz ankete podelilo je da bi želelo da eksperimentiše sa ulogama, što može uključivati nošenje se*si kostima ili glumljenje različitih osoba.

Kejt Mojl, se*s ekspert, rekla je za Metro.co.uk da je komunikacija unapred ključna.

„Ako vas zanima da probate neku ulogu, prvo razgovarajte o tome sa partnerom umesto da ga iznenadite,“ rekla je. „Tada, ako se oboje složite da to probate, bićete u pravom stanju uma da koristite svoju maštu i budete kreativni.“

Ne treba ni da idealizujete to iskustvo, jer Kejt dodaje: „Jedno od najvećih razočaranja je razlika između očekivanja i realnosti, pa ako tek počinjete sa ulogama, ne očekujte da će sve ići tačno po planu...“

„Ako ste vezani za tačan plan, čim počne da se odvija drugačije, zaglavićete u mislima, a to može biti pravi prekidač za se*sualno zadovoljstvo i želju.“

Ostale popularne želje koje žene kriju uključuju fantaziju o se*su na javnim mestima, kao i uvođenje se*sualnih igračaka u vezu.

Pa ako žene imaju jasnu predstavu o tome šta žele, zašto ne eksperimentišu sa tim željama?

Ilustracija; Foto: Lenar Nigmatullin/Shutterstock

Razlog je jednostavan: 52 posto žena je reklo da se plaše da će ih partner osuditi, dok bi se 46 posto osećalo neprijatno da ih podele.

Za neke žene, to je posledica negativnog iskustva u prošlosti kada su se otvorile prema partneru. Skoro 30 posto je zažalilo što su podelile neko određeno uzbuđenje i sada su oprezne da to ponovo urade.

Sve to doprinosi širem problemu u kojem žene i dalje osećaju pritisak tokom se*sa da se ponašaju na određeni način kako bi zadovoljile partnera, dok svoje sopstvene želje i potrebe guraju u stranu.

Depresivno je to što dve od tri žene priznaju da rade stvari tokom se*sa u kojima ne uživaju, dok je četvrtina rekla da im je teško da kažu „stop“ ako više ne žele da nastave sa odnosom. Još alarmantnije, više od polovine žena koje su učestvovale u anketi prestalo je da koristi kontracepciju kako bi udovoljile partneru.

Uprkos svemu ovome, ima i pozitivnih vesti. Više od tri četvrtine (81 posto) žena je otvoreno za isprobavanje nečeg novog sa svojim partnerom – samo što to možda neće biti po njihovom predlogu.

Se*s i ljubavni ekspert, Dr Tara, kaže: „Volela bih da žene mogu slobodno da govore o se*su na zdrav način, a da ne budu negativno percipirane. Edukacija o se*su, se*sualnosti i zadovoljstvu je ključna. Što više znate, osećaćete se osnaženije jer možete početi da primenjujete to znanje u svom životu. Redovno komunicirajte svoja očekivanja i želje kako biste poštovali svoje granice i vrednost.

Iako je lakše reći nego učiniti, ovo su odlične stvari koje možete primeniti u praksi, a nikad ne znate, možda i vaš partner potajno želi da proba vašu se*sualnu fantaziju.

Povezane vesti