Jedan muškarac je otkrio koje su to naizgled sitne stvari koje žene rade, a zbog kojih se muževi osećaju nevoljeno:

Odbacujete njegove ideje

Kada dođem sa idejama za koje mislim da će nam pomoći kao porodici, ti ih uvek odbacuješ. Znam da zarađujem manje od tebe i to ti možda daje dodatni autoritet. Ali kada stalno odbijaš moje ideje, osećam se glupo.

Nemate poverenja u njega

Mogu da se izborim sa poslovima u kući, posebno kada mi daš zeleno svetlo da ih obavim. Kada uskočiš da me „spasiš“ ili mi oduzmeš projekat, ti mi zapravo poručuješ da nemaš poverenja u mene.

Istraživanje objavljeno u "Psychology of Men & Masculinity" pokazuje da muškarci žele da se osećaju potrebnima u vezi.

Niste ponosni na njega

Žrtvovao sam mnogo u svojoj karijeri, jer sam video talente i sposobnosti koje ti poseduješ i želeo sam da te vidim kako napreduješ. Kada podelim dobre vesti sa posla, jedva ih i priznaš. Koliko bi bilo teško reći: „Ponosna sam na tebe?“

Ne trudite se da komunicirate s njim

Kada me zamoliš da nešto uradim, planiram da to obavim. Ako želiš da bude urađeno u određenom vremenskom periodu, reci mi kada to želiš. Ako ne mogu da obavim zadatak u traženom roku, oboje ćemo to znati. Negativno je kada me stalno podsećaš. Način na koji komuniciraš sa mnom čini da se osećam kao da sam te izneverio. Ono što ne razumeš je da se već osećam kao da sam zakazao, a tvoji stalni podsetnici to još pogoršavaju. Nije mi u prirodi da zaboravim nešto što sam rekao da ću uraditi.

Dobra komunikacija je ono što održava zdravu vezu, prema istraživanju iz 2021.

Omaložavate ga u javnosti

Znam da ne pričaš često priče o meni. Ali kada svojim prijateljicama pričaš priče o meni koje su smešne na moj račun, da bi ih oraspoložia, to me stvarno ubija. Tvoje zadirkivanje čini da se osećam kao da nisam vredan ničega.

Zvocate mu

Kada uđem na vrata posle posla, prva stvar koju uradiš je da vičeš na mene zbog sudova ili zbog toga što nemamo hranu koja nam treba za večeru. Nema saosećanja, nema pitanja o tome kako je prošao moj dan. Ponekad se osećam kao da uopšte nisam suprug, kad mi zvocaš za svaku sitnicu. Niko nije savršen, a tvoje vikanje da uradim nešto neće učiniti da to bude brže urađeno.

Povezane vesti