Se*s je dobar za naše blagostanje, ali pronalaženje vremena i energije za intimne trenutke ponekad može pasti na dno liste obaveza. Razbijanje aktivnosti na manje delove može vam pomoći da povratite energiju za uživanje u spavaćoj sobi. Od minuta potrebnih za predigru do optimalnog vremena i dana u nedelji za strastvene trenutke, evo nekoliko saveta za zadovoljstvo.

3-7 minuta

Zaboravite na iscrpljujuće maratonske sesije, jer čak i kratki se*sualni susreti mogu izazvati navalu hormona sreće koja traje dugo nakon čina. Prema istraživanju objavljenom u "Journal of Sexual Medicine", "adekvatan" odnos traje tri do sedam minuta, dok "željeni" se*s traje između sedam i 13 minuta. Stručnjak za se*s i veze Šarlot Džonson napominje da je važno uzeti u obzir potrebe oba partnera.

13 minuta predigre

Muškarci, nema potrebe za panikom - potrebno je tačno 13,41 minuta da se stimuliše G-tačka kod žene.

- Predigra je važna jer zagreva telo i pojačava se*sualnu hemiju - objašnjava Šarlot.

Studija iz „Journal of Sexual Medicine” otkrila je da je prosečno vreme koje je ženama potrebno do orgazma tačno 13,41 minut. Uživanje u predigri ima mnoge zdravstvene prednosti, uključujući poboljšanje mentalnog zdravlja i usporavanje procesa starenja.

Postavite alarm na 7:30

Istraživanje britanske kompanije za suplemente sugeriše da je jutro - oko 45 minuta nakon buđenja, kada ste najenergetskiji - idealno vreme za se*s.

Međutim, prosečni parovi se često odlučuju za intimne trenutke između 21:00 i ponoći, a noćni se*s pruža zadovoljstvo i opuštanje nakon napornog dana.

Šesti dan je najtopliji dan

Prema istraživanju kompanije za se*s igračke, prva subota u mesecu je kada su parovi najviše napaljeni, a 44 posto ispitanika priznaje da je subota njihov omiljeni dan za uživanje.

Takođe, se*sualna aktivnost dostiže vrhunac tokom letnjih meseci kada nosimo manje odeće, što nas čini privlačnijim.

Ljubite se pet minuta

Poljupci ne samo da vas podstiču na se*s, već i podstiču povezivanje sa partnerom. Prema studiji objavljenoj u "Microbiome", ljubljenje može ojačati vaš imunitet razmenom bakterija kroz pljuvačku, što stimuliše proizvodnju antitela.

- Poljupci pre se*sa mogu da traju od 10 sekundi do pet minuta, što popravlja se*sualno raspoloženje - kaže Šarlot.

14. dan za orgazme koji odjekuju

Dame, za najbolji orgazame potrebno je da imate se*s otprilike na polovini svog mesečnog ciklusa. Istraživanja sugerišu da se se*sualna želja povećava u danima koji prethode ovulaciji, zbog vrhunca estrogena.

Orgazami tokom ovog perioda donose povećano zadovoljstvo i uzbuđenje, oslobađajući hormone sreće, kao što su dopamin i oksitocin.

Dovoljan je jedan se*s nedeljno

Višegodišnje pitanje za se*sualno aktivne parove: Koliko često treba da imam se*s? Ako ste zadovoljni frekvencijom, to je dovoljno.

Istraživanje sprovedeno na "WebMD"-u pokazuje da povećanje učestalosti se*sa na više od jednom nedeljno može smanjiti želju i zadovoljstvo. Ključ dobrog se*sa je da ga ne stavljate na dno liste obaveza i da se dogovorite o učestalosti koja odgovara oba partnera. Za većinu brakova, dovoljan je jedan se*sualni susret nedeljno za održavanje sreće.

Povezane vesti