Sastojci:

  • fileti pastrmke
  • Puterica
  • crni tartuf
  • persun
  • limun
  • puter
  • listici badema
  • cicoka
  • proso
  • salot
  • mladi luk
  • beli luk
  • so i biber
  • bujon od povrća
  • listici badema


Postupak:

Skuvati proso po uputstvu. Očistiti čičoke i iseckati na kockice jednake veličine. Na maslinovom ulju prodistati salot, mladi luk i čičoke. Dodati sitno seckan beli luk, majčinu dušicu i proso umešati na kraju. Začiniti solju i biberom. Kratko blansirati najlepše listove zelene salate, pa ih odmah potapati u vodu sa ledom kako bi se sačuvao hlorofil i time zadržala svetlo zelena boja lišća. Smesom puniti listove zelene salate u obliku pljosnatog valjka.

Prodinstati salot i zelene delove mladog luka na maslinovom ulju. Dodati zelenu salatu i vrlo kratko je termički obraditi, svega jedan minut zajedno na tiganju. Sve to ubaciti u blender, dodati bujon od povrća i celu vezu svežeg peršuna. Blendirati 2-3 minuta i procediti kroz cediljku kako bismo odstranili sve krupnije ostatke.

Supu osvežiti limunovim sokom po ukusu i začiniti solju i biberom. Očišćene filete pastrmke začinit solju i biberom, kratko ispržiti na puteru, prvo na strani kože ,pa okrenuti, skloniti sa ringle i ostaviti na tiganju jos dva minuta. Listiće badema nežno tostirati na tiganju.

Servirati u poludubokom tanjiru supu, nakon toga složiti smotuljak ispod fileta ribe, posuti seckanim, pečenim bademima i narendati listiće crnog tartufa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.