Sastojci:

  • Karfiol
  • Celer
  • Čičoka
  • Praziluk
  • Crni luk
  • Beli luk
  • Crveni luk
  • Šargarepa
  • Avokado
  • Čili ulje
  • Čili paprika
  • Konjak
  • Balzamiko sirće
  • Soja sos
  • Kimči
  • Paradajz pasta
  • Djumbir u prahu
  • Čili u prahu
  • Narandža
  • Limun
  • Kafa
  • Med
  • Brašno
  • Pečurke
  • Jabuka
  • Mango
  • Mango pire
  • Rotkvice
  • Kukuruz šećerac
  • Pačije grudi
  • Cvekla
  • Maslinovo ulje
  • Cimet
  • Nana
  • Agar agar
  • Kurkuma


Priprema

Sos

Na puteru ispržiti crveni, crni i beli luk. Dodati šećer i pustiti da karamelizuje. Zatim dodati konjak i pustiti da alkohol malo ispari, a onda balzamiko sirće. Dodati paradajz pire, soja sos i malo skuvane kafe, malo kimči sosa, cimeta, djumbira u prahu, čilija u prahu i dodati sok od narandže i med, a zatim redukovati do željene gustine. Na kraju doterati ukuse limunom i solju.

Pire

Karfiol, čičoku, celer, kukuruz šećerac, šargarepu, praziluk kuvati u slanoj vodi dok povrće ne omekša.

Procediti i u blenderu ili štapnim mikserom sjediniti sa malo putera i začiniti solju i kurkumom.

Avokado krema

Izvaditi kašikom meso avokada i u blenderu sjediniti sa čili uljem, malo čili paprike, belog luka i limunovim sokom dok se ne dobije glatka masa. Začiniti solju po ukusu

Gel od nane

Blanširanu nanu ohladiti u ledu. U malo vode izblendati, a zatim kuvati sa 3% agar agar praha dok ne proključa. Kuvati još 2 minuta, a zatim izliti u pleh i hladiti u frižideru. Nakon hlađenja, masu izblednati, dodati malo meda, a zatim procediti.

Čips od šampinjona

Na tanko iseći šampinjone, zatim listiće uvaljati u brašno i pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju rumenu boju. Ocediti na ubrusu i posoliti.

Čips od jabuke

Na mandolini naseći jabuku na tanke listiće, posuti cimetom i staviti na pek papir i peći u rerni dok se ne dobije čips.

Prah od cvekle

Oljuštiti cveklu, narendati, iscediti rukama vodu iz nje i staviti na pek papir rastresito i sušiti u rerni na 160 stepeni 15ak minuta, a zatim isključiti rernu i ostaviti unutra još 10 minuta. Paziti da ne pocrni. Cveklu u avanu samleti u prah i koristiti za dekoraciju.

Pačetina

Kožu pačijih grudi zaseći unakrsno. Na hladan posoljen tiganj, staviti pačetinu kožom na dole i upaliti tiganj na srednje jaku temperatutu. Kada koža dobije hrskavost, okrenuti pačetinu, dodati putera i kupati u otopljenom puteru par minuta. Izvaditi iz tiganja i pustiti da odmara 5-10 minuta, a zatim iseći.

Servirati sve komponente zajedno sa sitno seckanim svežim mangom i malo mango pirea.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.