
Aceton NIJE SAMO ZA SKIDANJE LAKA ZA NOKTE! Možete ga iskoristiti i za čišćenje u svom domu
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Sigurno će biti hit među ljubiteljima čizkejka.
Ilustracija; Foto: sweet marshmallow/Shutterstock
20.7.2024.|8:06
Izvor: 24sedam.rs/A. M.
Čizkejk sa breskvama je savršen letnji desert. Lagan je, svež i izgleda sofisticirano sa lepo isečenim parčićima breskve suspendovanim u želeu, na vrhu savršeno kremastog kolača.
Kora je jednostavna, ali mirisna mešavina mlevenog keksa, maslaca i cimeta.
Ovu prelepu poslasticu možete poslužiti u svim prilikama, kao što su rođendan, piknik ili čak kao desert za večeru.
Vreme pripreme:
- Oko 30 minuta
Za bazu:
250 g mlevenog keksa
100 g istopljenog maslaca
pola kašičice cimeta
Za fil:
200 g istopljene bele čokolade
300 ml slatke pavlake
560 g krem sira
1 kašičicu vanile
100 g šećera
Za preliv:
500 g oljuštenih i iseckanih bresaka
10 g želatina
25 g šećera
Priprema:
1. Pomešajte mleveni keks, istopljeni maslac i cimet. Mešavinu utisnite u kalup prečnika 23 cm i stavite u frižider.
2. Mikserom izmutite krem sir, slatku pavlaku, vanilu i šećer.
3. U izmešani fil polako umešajte istopljenu belu čokoladu.
4. Fil sipajte u kalup, preko korice i vratite u frižider.
5. Potopite želatin u dve kašike tople vode i ostavite nekoliko minuta da se istopi.
6. Izblendajte 100 grama bresaka, pa u njih dodajte istopljeni želatin.
7. Ostalih 400 g bresaka poređajte u kalup, preko kremastog fila, pa prelite sosom od bresaka i želatina.
8. Stavite čizkejk u frižider da se stegne nekoliko sati ili još bolje, preko noći.
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Ova uobičajena navika "tera" vaš frižider da radi znatno više kako bi regulisao svoju unutrašnju temperaturu.
10.4.2025. 9:21
Nekoliko balona, korpica i štapići biće dovoljni za ovu preslatku dekoraciju.
10.4.2025. 8:06
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Ova uobičajena navika "tera" vaš frižider da radi znatno više kako bi regulisao svoju unutrašnju temperaturu.
10.4.2025. 9:21
Nekoliko balona, korpica i štapići biće dovoljni za ovu preslatku dekoraciju.
10.4.2025. 8:06
Iako se mnogi ljudi raduju proslavi svog rođendana, postoje i oni koji bi najradije samo da ga preskoče, kao da i ne postoji.
9.4.2025. 15:30
Cvetove i male plodove možete očekivati već za dve nedelje!
9.4.2025. 10:50
Osim što postaju nežniji, prema najnovijem istraživanju tate ćerki žive duže nego tate koje nemaju žensku decu.
9.4.2025. 10:18
Sudije prozivaju preostala četiri takmičara koja su najlošije obavila zadatak, a to su: Mika, Ognjen, Lina i Milica. Nakon detaljnog analiziranja njihovih jela, morali su da odluče koji takmičara zauvek napušta „MasterChef“ kuhinju.
10.4.2025. 22:13
Kada je i druga četvorka pronašla svoje mesto na balkonu, Aleksandar je priznao da je bio iznenađen Markovim prolaskom i pozitivnim komentarima koje je dobio od sudija. Štaviše, mislio je da Markovo jelo nije bilo kako treba.
10.4.2025. 22:07
Posle degustacije jela koje je pripremio Mihajlo, sudije prozivaju takmičare da istupe pred njih. Proglašavaju četiri najbolja, a samo jedan od njih je poneo epitet „pobednika večeri“.
10.4.2025. 22:04
Aleksandar Marinković je od svog cimera Nemanje sa balkona dobio jednu ekstra namirnicu koju je iskoristio za spremanje svog „svemirskog jela“.
10.4.2025. 21:59
Ognjen Stanić je izneo svoje jelo pred sudije, a degustacija možda baš i nije išla onako kako je očekivao.
10.4.2025. 21:54
Pradeda takmičarke Tamare Korać bio je profesionalni kuvar, a jednom prilikom je čak kuvao i za nekadašnjeg predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita.
10.4.2025. 21:29