Koristimo je za pakovanje i zamotavanje hrane kako bismo je sačuvali od kvarenja i produžili joj svežinu. Iako je vrlo korisna, folija može biti nezgodna za upotrebu zbog svoje lepljivosti, što otežava njeno rukovanje.

Obično je držimo u fioci u kuhinji, no postoji mnogo praktičniji način za njeno čuvanje. Trik koji vam donosimo je da foliju stavite u frižider.

Hladnoća će smanjiti elektricitet folije, čineći je manje lepljivom i olakšavajući njeno korišćenje. Kada foliju izvadite iz frižidera, moći ćete je lako koristiti za zamotavanje namirnica. Nakon nekoliko trenutaka, ponovo će postati dovoljno lepljiva da se čvrsto prianja i ne odmotava se.

Ako ste u žurbi, dovoljno je da foliju držite u zamrzivaču samo 15 minuta pre nego što je upotrebite, što će značajno smanjiti njenu lepljivost i olakšati rukovanje.

Osim što će vam olakšati rukovanje, ovaj trik takođe može pomoći u sprečavanju rasipanja ili oštećenja folije, jer neće biti sklona da se previše "lepi" za prste ili druge predmete. Ova metoda je posebno korisna ako često koristite foliju za pakovanje hrane koja mora ostati hermetički zatvorena, poput sendviča, mesa ili povrća.

Povezane vesti