Sastojci:

  • kilogram belog krompira, oljuštenog
  • 2/3 šolje krompirovog skroba (ili kukuruznog skroba)
  • so i biber po ukusu
  • 150g sira
  • maslinovo ulje

Priprema:

Stavite šerpu vode da provri. Oguljeni krompir isecite na male kocke. Kada voda proključa, ubacite krompir i dodajte 1 kašičicu soli. Vratite da proključa, a zatim podesite tajmer na oko 10 minuta ili dok vam krompir ne omekša i može da se gnječi.

Prebacite krompir u veliku činiju i viljuškom ga izgnječite. Dodajte krompirov skrob, so i biber. Mešajte čistim rukama da 'gurnete' skrob u krompir, dok se ne formira glatko testo.

Formirajte loptice veličine oko 1/4 šolje i poravnajte ih najbolje što možete. Dodajte 2-3 male kocke sira u sredinu i zatvorite ih. Sada, nežno poravnajte ovo u disk i ponovite postupak.

Dodajte malo maslinovog ulja u tiganj i zagrejte na srednjoj temperaturi. Dodajte diskove od krompira i pecite oko 3-4 minuta po strani. Smanjite vatru ako počnu da se peku prebrzo.

Napomena: Što se punjenja tiče možete da budete kreativni, pa umesto sira stavite pečurke ili bilo koju drugu namirnicu po želji.

Kako to izgleda u praksi, pogledajte u snimku:

Tagovi:

Povezane vesti