
Aceton NIJE SAMO ZA SKIDANJE LAKA ZA NOKTE! Možete ga iskoristiti i za čišćenje u svom domu
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Većina nas je u potrazi za slatkišima koji su što zdraviji, a pritom i ne goje. Možda smo pronašli pravo rešenje...
Foto: AlexeiLogvinovich/Shutterstock
16.2.2025.|8:31
Izvor: Superžena
Kolači bez šećera su sve popularniji, naročito među pobornicima zdrave ishrane, a još ako u omiljenoj poslastici možete uživati bez straha da ćete se ugojiti, onda je to pun pogodak.
Keto čizkejk je postao najdraže i najslađe rešenje, a sprema se vrlo lako i brzo, prema ovom receptu.
Sastojci:
1/2 šolje bademovog brašna
1/2 šolje kokosovog brašna
1/4 šolje iseckanog kokosa
1/2 šolje topljenog putera (oko 50 grama)
240 grama krem sira, omekšanog na sobnoj temperaturi
480 grama pavlake, na sobnoj temperaturi
1 kašičica stevije
2 kašičice čisti ekstrakt vanile
3 velika jajeta
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni. Napravite koru: Podmažite kalup za tortu i prekrijte dno i ivice folijom. U srednjoj posudi dobro pomešajte brašno, kokos i puter da se sjedini. Utisnite koru na dno kalupa. Stavite ga u frižider dok pravite fil.
Napravite fil: u većoj činiji umutite krem sir i pavlaku, pa umutite steviju i vaniliju. Dodajte jaja jedno po jedno, mešajući nakon svakog dodavanja. Ravnomerno rasporedite fil preko kore.
Stavite čizkejk u kalupu u duboku tepsiju i stavite na srednju rešetku rerne. Pažljivo sipajte dovoljno ključale vode u tepsiju tako da voda dopre do polovine visine kalupa za pečenje. Pecite 60 do 80 minuta. Isključite rernu, ali ostavite tortu u rerni sa malo odškrinutim vratima da se polako hladi sat vremena.
Izvadite pleh iz vodenog kupatila napravljenog u vašoj rerni i skinite foliju, a zatim ostavite da se ohladi u frižideru preko noći. Narežite i ukrasite jagodama ili nekim drugim voćem.
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Ova uobičajena navika "tera" vaš frižider da radi znatno više kako bi regulisao svoju unutrašnju temperaturu.
10.4.2025. 9:21
Nekoliko balona, korpica i štapići biće dovoljni za ovu preslatku dekoraciju.
10.4.2025. 8:06
Aceton, osim što pomaže pri uklanjanju laka, može biti izuzetno koristan i za mnoge druge stvari u domaćinstvu.
10.4.2025. 15:00
Ova uobičajena navika "tera" vaš frižider da radi znatno više kako bi regulisao svoju unutrašnju temperaturu.
10.4.2025. 9:21
Nekoliko balona, korpica i štapići biće dovoljni za ovu preslatku dekoraciju.
10.4.2025. 8:06
Iako se mnogi ljudi raduju proslavi svog rođendana, postoje i oni koji bi najradije samo da ga preskoče, kao da i ne postoji.
9.4.2025. 15:30
Cvetove i male plodove možete očekivati već za dve nedelje!
9.4.2025. 10:50
Osim što postaju nežniji, prema najnovijem istraživanju tate ćerki žive duže nego tate koje nemaju žensku decu.
9.4.2025. 10:18
Sudije prozivaju preostala četiri takmičara koja su najlošije obavila zadatak, a to su: Mika, Ognjen, Lina i Milica. Nakon detaljnog analiziranja njihovih jela, morali su da odluče koji takmičara zauvek napušta „MasterChef“ kuhinju.
10.4.2025. 22:13
Kada je i druga četvorka pronašla svoje mesto na balkonu, Aleksandar je priznao da je bio iznenađen Markovim prolaskom i pozitivnim komentarima koje je dobio od sudija. Štaviše, mislio je da Markovo jelo nije bilo kako treba.
10.4.2025. 22:07
Posle degustacije jela koje je pripremio Mihajlo, sudije prozivaju takmičare da istupe pred njih. Proglašavaju četiri najbolja, a samo jedan od njih je poneo epitet „pobednika večeri“.
10.4.2025. 22:04
Aleksandar Marinković je od svog cimera Nemanje sa balkona dobio jednu ekstra namirnicu koju je iskoristio za spremanje svog „svemirskog jela“.
10.4.2025. 21:59
Ognjen Stanić je izneo svoje jelo pred sudije, a degustacija možda baš i nije išla onako kako je očekivao.
10.4.2025. 21:54
Pradeda takmičarke Tamare Korać bio je profesionalni kuvar, a jednom prilikom je čak kuvao i za nekadašnjeg predsednika SFRJ, Josipa Broza Tita.
10.4.2025. 21:29