Sastojci:

  • 500 g kora za pitu
  • 400 g šampinjona (ili drugih pečuraka)
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 200 g pavlake ili kisele pavlake
  • 2 jajeta
  • 100 g sira (feta ili neki tvrđi sir) – opcionalno
  • Malo ulja ili putera
  • So, biber, začini po ukusu

Priprema:

  • Pripremiti fil: Sitno iseckajte crni i beli luk i proprži ih na malo ulja. Dodajte naseckane pečurke i dinstajte dok ne ispari voda. Posolite i pobiberite po ukusu, pa ostavite da se malo ohladi.
  • Dodajte pavlaku i jaja: U ohlađene pečurke umešajte pavlaku, jaja i izmrvljen sir, ako ga koristite.
  • Slaganje pite: Uzmite po dve kore, premažite ih uljem ili pavlakom, pa na kraj dodaj fil i uvijte u rolat ili ređajte slojevito u pleh.
  • Pečenje: Pitu premažite uljem i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C oko 25-30 minuta, dok ne postane zlatno-smeđa.

Povezane vesti