U vreme posta se najviše jede riba, ali treba napomenuti da nisu sve vrste riba podjednako zdrave i baš ovom temom se bavimo u „150 minuta“.

Koje vrste riba ne bi trebalo da se nađu na našoj trpezi, a koje se preporučuju, pitali smo nutricionistkinju Milku Raičević.

„Za početak, trebalo bi da vodimo računa gde kupujemo ribu. Neka to budu ribarnice, gde smo već ustalili odnos. Treba čitati etiketu. Pangazija je jedna od vrlo sumnjivih riba. Kada pogledate odakle dolazi, iz ratnih područja, razne vrste zračenja... Zato bi trebalo voditi računa da biramo one vrste riba koje su iz otvorenih, ali ne i zagađenih, površina“, objašnjava nutricionistkinja.

Kako prepoznati svežu ribu, kada je odledite, objasnila je Milka Raičević u nastavku:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Duration 0:00
 
1x
Advertisement

Povezane vesti