Dodajte SAMO JEDAN SASTOJAK u smesu za palačinke i više nikad neće biti ŽILAVE ILI SUVE!
Uživajte u najboljim domaćim palačinkama!
Ilustracija; Foto: New Africa/Shutterstock
13.4.2025.|8:34
Izvor: Večernji.hr/Ana Hajduk
Podeli:
Ne postoji ništa bolje od mirisa sveže pečenih palačinki koji se širi kuhinjom. Bez obzira da li ih volite sa čokoladnim namazom, džemom, orasima ili samo posute šećerom, savršene palačinke moraju da budu tanke, mekane i elastične.
Ako palačinke ponekad ne ispadnu onako kako biste želeli, suviše su debele ili žilave - ne brinite! Uz ovaj jednostavan trik palačinke će svaki put ispasti savršene!
Ključ je u kombinaciji sastojaka i odmaranju testa. Dodavanje malo mineralne vode učiniće ih prozračnijim, dok će odmaranje smese omogućiti da se brašno ravnomerno hidrira i zadrži palačinke gipkim i bez grudvica.
Priprema: U velikoj posudi umutite jaja, zatim dodajte mleko, so i šećer. Postepeno dodajte brašno, stalno mešajući da biste izbegli grudvice. Sipajte mineralnu vodu i lagano promešajte. Na kraju dodajte ulje ili puter i sve još jednom sjedinite. Ostavite smesu da odstoji najmanje 20-30 minuta. Ovo je ključ za savršenu teksturu! Zagrejte tiganj na srednje jakoj vatri i premažite ga kapljicom ulja. Sipajte malu količinu testa i zavrtite tiganj kako biste je ravnomerno rasporedili. Kada rubovi počnu da dobijaju boju i pojave se mehurići, pažljivo okrenite palačinku i pecite još 20-30 sekundi.
Dodatni trik: Ako želite ekstra mekane palačinke, dodajte kašiku kisele pavlake u smesu - rezultat će vas oduševiti!
Zamislite da vam terasa, dvorište ili prozor mirišu kao luksuzna parfimerija – prirodno, nežno i senzualno. Postoje biljke koje ne samo da krase svaki prostor, već se njihov miris koristi i u izradi najpoznatijih parfema na svetu.
Mnogi vozači imaju naviku da ostave automobil u brzini, odnosno prebace menjač u prvu i pritom drže pritisnutu pedalu kvačila i kočnice dok stoje – na semaforu ili u nekoj drugoj situaciji.
Gvozden Nikolić će vas upoznati sa bračnim parom koji proslavlja „srebrnu svadbu“, odnosno jubularnih 25 godina braka. Oni imaju dvoje dece, Miloša i Anu, a koliko su ponosni na njih, uverićete se i sami u novoj epizodi ove subote u 19.25
Bojan najpre razvija domaći burek sa sirom, a za sladak kraj – čokoladni mus sa svežim jagodama! Kremast, lagan i neodoljivo ukusan, ovaj desert savršeno zaokružuje obrok.