Čizkejk brauni sa malinama - osvežavajuća čokoladna rapsodija koja se topi u ustima
Pripremite se da uživate u savršenoj harmoniji ukusa koja će vas osvojiti na prvi zalogaj!
Ilustracija; Foto: irina2511/Shutterstock
12.4.2025.|7:49
Izvor: 24sedam.rs/A.M.
Podeli:
Ako ste ljubitelj bogate čokolade, kremastog čizkejka i osvežavajućih malina, onda je ovaj čizkejk brauni sa malinama desert koji će vas potpuno oduševiti.
Zamišljen je u slojevima - prvo će vas očarati intezivan brauni koji se topi u ustima, a zatim kremasti čizkejk fil, pa maline, sa svojom prirodnom kiselkastom notom, dodaju kontrast i pročišćavaju bogatstvo čokolade, donoseći osvežavajući efekat.
Svaka kašika je prava harmonija ukusa, savršen spoj slatkog i kiselkastog, kremastog i sočnog.
Bilo da ga pripremate za posebno okupljanje ili želite da uživate u nečemu prelepom za sebe, ovaj desert je idealan za svaki trenutak kad želite da se počastite nečim zaista posebnim.
I što je najbolje - priprema je jednostavna, a rezultat neodoljiv.
Vreme pripreme: 50 minuta
Ilustracija; Foto: larik_malasha/Shutterstock
Sastojci:
Za brauni sloj:
200 g tamne čokolade
100 g maslaca
200 g šećera
3 velika jaja
1 kašičica vanilin šećera
100 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
Prstohvat soli
Za čizkejk fil:
250 g krem sira
100 g kisele pavlake
70 g šećera u prahu
1 kašičica vanilin šećera
1 jaje
1 kašičica limunovog soka
150 g svežih malina
Priprema:
1. Otopite tamnu čokoladu i maslac na tihoj vatri ili u mikrotalasnoj, mešajući dok ne postanu glatki. U drugoj posudi umutite jaja sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu penasti. Dodajte otopljenu čokoladu i maslac u smesu od jaja, pa promešajte.
2. U smesu dodajte prosejano brašno, prašak za pecivo i prstohvat soli. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Dve trećine smese sipajte u pleh obložen papirom za pečenje.
3. Umutite krem sir sa pavlakom, šećerom u prahu i vanilin šećerom dok ne postane glatka smesa, pa dodajte jaje i limunov sok i dobro sjedinite.
4. Preko dve trećine smese za brauni u plehu pažljivo sipajte čizkejk fil, pa ostatak brauni smese. Razbacajte maline po vrhu.
5. Stavite pleh u prethodno zagrejanu rernu na 180 stepeni i pecite 25-30 minuta, ili dok kolač ne bude čvrst na ivicama, ali još uvek malo mek na sredini.
6. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim stavite u frižider na najmanje dva sata da se stegne pre služenja.
Roditeljstvo je intenzivan proces koji podrazumeva pokušaje, greške i mnogo ljubavi, a kroz korisne obrasce ponašanja moguće je da vaspitate strpljivu decu.
Roditeljstvo je intenzivan proces koji podrazumeva pokušaje, greške i mnogo ljubavi, a kroz korisne obrasce ponašanja moguće je da vaspitate strpljivu decu.
Voditeljka emisije "Exkluziv NIGHT" nedavno se našla u ulozi člana žirija muzičkog takmičenja "Nikad nije kasno", a sada je Saša Milošević Mare, predsednik žirija pomenutog takmičenja, otkrio kako se snašla.
Malo je horoskopskih znakova kojima će danas sve ići kao po loju. Mnogo više će biti onih kojima će ova subota, 12. april doneti brojne prepreke, nemire i uzbuđenja...
Astrološki period od 14-20. aprila nekim horoskopskim znacima će doneti razrešenje problema i prosperitet, dok će drugi na teži način pokušati da dođu do svojih zacrtanih ciljeva u ovoj sedmici.