Zapravo, za pripremu domaće pice ne morate koristiti posebne sastojke - dovoljno je da se pridržavate nekoliko ključnih pravila. Jedna od najčešćih grešaka je kada se testo prerano stavi u rernu.
Da bi testo bilo podatno i dobro naraslo, mora da odstoji dovoljno da "odmori". Najbolje je da testo razvlačite rukama, jer će tako ostati mekše. Ako počne da se povlači prilikom razvlačenja, to znači da mu treba još malo vremena da odstoji na sobnoj temperaturi.
Iako mnogi ljudi koriste kečap kao osnovu za picu, mnogo bolji izbor je domaći paradajz sos. Uz malo više truda, možete pripremiti sos koji će značajno poboljšati ukus vaše pice. Dovoljno je da pomešate paradajz i začine po svom ukusu, pa da ga premažete po testu.
Kada je pica spremna za pečenje, važno je kako ćete je ispeći. Prvo, obavezno zagrejte rernu na najvišu temperaturu, kako bi pica imala hrskavu koricu. Kada je rerna dovoljno vruća, stavite picu i pecite je još oko 10 minuta. Ovaj korak je ključan za postizanje savršene pice.
Prateći ove savete, možete pripremiti ukusnu i kvalitetnu picu koja će sigurno zadovoljiti sve ukuse.