Leto je godišnje doba koje nas tera da izlazimo napolje, dok nas sunce svakodnevno mami, ali ipak, nekada je za nas bolje kada se držimo boravka u kući, kako bismo se što manje izlagali štetnom zračenju.

Upravo zbog toga je važno da se prostor u kojem boravimo adaptira svim našim potrebama, kako bismo se u njemu osećali što prijatnije i opuštenije.

Kada smo u mogućnosti, treba da težimo ka tome da načinimo neke promene u sklopu kuće ili stana, kako bismo ih što bolje prilagodili vremenskim uslovima. Na taj način ćemo postići optimalne temperature i kada je leto i kada je zima.

Zbog čega su inverter klime pametniji izbor?

Svesni smo popularnosti koje su dobili ovi uređaji u poslednjoj deceniji, ali i kolika je njihova važnost pri održavanju optimalnijih temperatura tokom leta. One rashlađuju vazduh i čine boravak u kući mnogo lakšim.

Ukoliko želite da načinite tu investiciju, koja je i više nego potrebna, ili ipak, želite da zamenite staru novom, razmotrite opciju inverter klime. Sigurno se pitate: koja je razlika?

Kada su u pitanju obične, one rade po sledećem principu: uključuju se kada se temepratura poveća iznad one koja je postavljena, a isključuju se kada se dostigne temperatura niža od nje. Možete zamisliti količinu potrošene energije kada se stalno pali i gasi, dok se temperature konstantno menjaju, što može nepovoljno uticati na organizam.

Inverter klime koriste drugačiju tehnologiju, koja omogućava da se stalno regulišu i potrošnja i temperatura. Inverter model može kontrolisati i uspostavljati stalnu temperaturu u nekoj prostoriji, upravo time što radi na brzini koja je manja.

Servis klima kao obavezna stavka

Smatrajte ovo podsetnikom da pregledate svoj rashladni uređaj i obavite obavezno godišnje čišćenje i servis klime. Naravno, čišćenje možete obaviti sami, ali kada je u pitanju servis klima, valjalo bi da stvar prepustite profesionalcu.

Sigurno se pitate koliko bi to sve koštalo, ali imajte na umu da servisom omogućavate da uređaj mnogo bolje i efikasnije radi, a i pomažete sebi time što otklanjate svu prašinu i nakupljenu prljavštinu koju biste inače udisali tokom meseci kada ga koristite.

Unutrašnje filtere morate prati redovno, dok profesionalni servis podrazumeva stavke poput pranja poklopca, dezinfikovanje filtera, skidanje raznih nečistoća, čišćenje svih mesta gde mogu da se skupe plesan i bakterije.

Za bolju izolaciju birajte sendvič panele

Ukoliko želite sprovesti neke bolje izolacione strukture, kako biste smanjili preterano zadržavanje toplote, verujemo da su sendvič paneli odličan izbor.

Koriste se za oblaganje različitih objekata, a predstavljaju jako brzo i kvalitetno rešenje. Takođe, materijali od kojih se sendvič paneli prave, nude jako dobru izolaciju, dok predstavljaju pristupačnije rešenje.

Oni mogu biti jednostavno rešenje, sa odličnim termoizolacionim sposobnostima, pa će se tako kuća manje zagrevati, što znači da će biti potrebno i manje rashlađivanja. To znači i manje upotrebe električne energije za hlađenje prostora, pa se štedi i na upotrebljenoj struji u procesu.

Sendvič paneli se vrlo lako montiraju i demontiraju, što znači da ih možete premeštati bilo gde, bilo kada, bez rizika od oštećenja.

Tagovi: