Promena prostora u kojem živimo je nekada jako potrebna, pogotovo kada nam njegov izgled dosadi ili jednostavno više nije održiv i funkcionalan. Nekada su potreba mala prilagođavanja kako bismo bili zadovoljni, te je uvek bolje početi malim koracima.

Postoje neke male promene koje mogu biti veoma efektivne, čak toliko da u potpunosti promene izgled doma, a za njih nije potrebno mnogo truda.

Kreativne fototapete

Proces sa kojim se ubedljivo možete najviše poigrati – fototapete. Ovo je zaista korak pri kome možete pustiti mašti na volju. Ipak, pre samog odabira, potrebno je odraditi jedan dosadan deo, a to je priprema.

Prvenstveno je potrebno premeriti zid koji želite da ukrasite fototapetama, jer ih možete izraditi po meri, odnodno željenim dimenzijama. Potom je potrebno da skinete postojeće fototapete, ukoliko ste ih imali, kao i da sklonite sve elemente koji se nalaze na zidu, kako bi aplikacija novih bila glatka.

Pored lepka, potrebni su i četka za zatezanje, vlažna magična krpa, skalpel, kao i lenjir za krojenje ivica. To je, naravno, ukoliko planirate da ceo ovaj proces radite sami.

Prednost fototapeta leži upravo u tome što ih možete periodično menjati i postići različitu estetiku svaki put. Budite kreativni i transformišite svaku prostoriju u domu.

Ulepšajte spoljni prostor deking podovima

Sve popularnija opcija za uređenje dvorišta i terasa, postali su upravo deking podovi. Oni predstavljaju drveni tip podloge koji izgleda jako prirodno, dok daje jako lep izgled otvorenom prostoru.

Deking podovi se vrlo jednostavno i brzo postavljaju, što predstavlja odličnu opciju kada želite malu, a efikasnu promenu. Uz to, napravljeni su od takvog materijala da se ne klizaju, što je dodatni plus koji ih čini još više primamljivim uz to što su jako pristupačnih cena.

Proces postavljanja deking podova se sastoji od drvenih lamela koje se povezuju laganim klik sistemom ili prohromskim vijcima, što znači da možete i sami obaviti ovaj zadatak, ukoliko to želite.

Ukoliko površina koju prekrivate nije velika i ukoliko je ravna, nećete imati mnogo problema pri postavljanju, dok ćete značajno poboljšati izgled terase ili dvorišta i učiniti ga modernijim.

Dodir modernog sa rolo zavesama

Obične zavese, kao i proces njihovog održavanja, mogu biti jako zamorni. Često se dešava da su mehanizmi kačenja komplikovani, da se one često otkače pri povlačenju, ili je jednostavno teško pronaći neke odgovarajuće.

Tu u pomoć dolaze rolo zavese, od kojih postoji bezbroj opcija za ulepšavanje enterijera. One su izuzetno funkcionalne, uz to što ne sakupljaju prašinu i prljavštinu koje prikupljaju obične. Rolo zavese imaju jednostavan mehanizam koji je lak za korišćenje i u tren oka ih možete spustiti ili podići.

Dodatni plus je što se rolo zavese ne prljaju tako lako, ali je važno i odabrati boju na kojoj prašina neće biti toliko upadljiva – na svu sreću, postoji mnoštvo i modela i boja koje možete odabrati. Savet je da birate boje koje će se ulopiti sa nameštajem, stolicama ili policama koje imate, kako bi u celini izgledalo što ujednačenije.