Četiri sestre iz radničke klase Vankuvera, još ošamućene od posledica Prvog svetskog rata i bolesti koja im je otela jedinog brata, s mukom sastavljaju kraj s krajem, ali nastoje i da što lepše iskoriste uzbudljive dvadesete godine dvadesetog veka.

Morag je trudna; ona voli Luelina, svog muža.

Džordžina svog ne podnosi i sanja da stekne obrazovanje.

Harijet Džin, koja i dalje živi sa majkom, zavisnicom od opijuma, zaljubljena je u ženu.

Ajla je takođe trudna – i zaljubljena u sestrinog muža. Samo još jedna živa duša zna za Ajlinu trudnoću, a to nije otac njenog deteta.

Nakon Ajline odluke da pribegne tajnom i nestručnom abortusu, Luelin odlučuje da se osveti, ali kome i zbog čega? Šta će to promeniti u Ajlinom životu i u životu njenih sestara? U životu žena? I kuda osveta može da odvede čoveka kao što je on, policijskog detektiva upletenog u krijumčarenje alkohola u doba prohibicije?

Baveći se složenim društvenim temama prošlog veka, ovaj roman glasno progovara o našoj stvarnosti. Istovremeno elegantna i duhovita, s neodoljivom postavkom likova, ovo je nežna pripovest o ljubavi koja se ne sme obznaniti, o gubicima i kajanjima, riziku i prkosu, trajnom prijateljstvu i moćnim porodičnim sponama.

Roman „Džin, terpentin, barska nana, rutvica“ možete pronaći u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Tagovi: