Da li je na pomolu PRVA MASTERCHEF SVADBA? „Evo, sada ćemo da otkrijemo ekskluzivu...“
O simpatijama između Anje i Boška ne prestaje da se priča i konačno su progovorili o tome
20.12.2024. 21:27
Tanja je modernizovala sataraš i napravila zdraviju verziju tradicionalnog jela!
28.02.2024.|21:22
Izvor: Prva
Papriku ispeći u rerni. Oljuštiti i iseći na sitne kocke. Paradajz blanširati, oljuštiti i iseći na kocke. Patlidžan iseći na kockice i propržiti odvojeno. Odložiti sa strane. Tikvice takođe iseći sitno i skloniti sa strane. Kinou skuvati u slanoj vodi. Na maslinovom ulju propržiti šalot i beli luk. Dodati kockice patlidžana, tikvice i sve to sjediniti sa kinoom. Začiniti timijanom, biberom i solju. U posebnoj posudi dinstati luk, beli luk, papriku i dodati timijan i paradajz iseckan na komade. Dinstati uz povremeno dodavanje vode. Nakon dinstanja, sve izblendirati. Tikvice iseći tanko na mandolini, pa blanširati najviše 30 sekundi, ohladiti odmah nakon toga i osušiti papirnim ubrusom.
Ređati listiće tikvice na prijanjajuću foliju, po sredini staviti nadev od tikvica i patlidžana i urolati u veliku kanolu. Precizno iseći krajeve i servirati zajedno sa satarašom na tanjir.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.