Ako ste očekivali da je opasan i hrabar, i te kako ste se prevarili!

"Uvek je bio uznemiren, nervozan pas. Ali je bio i veoma druželjubiv, kada smo otišli da vidimo leglo štenaca, samo je dotrčao do nas. Doge ne znaju koliko su velike. One su zaista neodoljivo slatke", rekla je Trejsi, koja je po struci veterinar i pored Kevina ima još tri psa, tri mačke i nekoliko drugih životinja.

Dok je bio štene, ovaj pas nije pokazivao nikakve znakove da će postati ovako velik i stasit, ali već kad je napunio godinu dana bilo je jasno da je ekstremni primerak svoje rase. Naime, prosečan mužjak danske doge visok je oko 76 centimetara.

"Kevin je samo nastavio da raste i raste i raste. Sada se šalimo kako više ljudi zna za Kevina nego za nas", priča njegova ponosna vlasnica, koju je, kao i ostatak porodice Vulf, oduševila činjenica da je baš njihov pas oborio svetski rekord.

Još jedna doga, koja se zvala Zevs, drži rekord za najvišeg psa svih vremena, a ovaj mužjak je bio visok čitavih 106 centimetara!

Kevin, kažu njegovi vlasnici, voli sve ljude, ali posebno voli decu jer se njihova lica nalaze tačno u ravni sa njegovim. Zapravo, ova doga lakše nalazi prijatelje među ljudima nego među psima. "Ponekad ima problema da pronađe pseće prijatelje, jer ga se uplaše. Uvek mora da čučne kada se igra. Ali naši ostali psi su se navikli na njegov ras i provode dane zajedno trčeći po porodičnoj farmi", akcentuje Trejsi.

Kevin retko sedi, više voli da stoji ili leži, iako vrlo rado sedne ljudima u krilo dok uživa u maženju. On je, takođe, potpuno nesvestan svoje veličine i često pokušava da se ugura u male prostore i male krevete. Njegova najveća vrlina je nežnost - njegovo srce je ogromno, baš kao i telo.

"Neverovatno ga je gledati jer je tako dug. On je razigran i pun ljubavi i zaista je smešan lik. On je najbolji dečko", zaključila je njegova vlasnica.

Kevinove fotografije sa porodicom - pogledajte OVDE!