Nemojte prodati svoj verenički prsten. Pretvorite ga u prsten za razvod kako biste proslavili svoju novostečenu nezavisnost i sledeće poglavlje svog života.

Novi trend u porastu je zahvaljujući Emili Ratajkovski. Nakon što je njen razvod od bivšeg supruga Sebastjana Bir-Meklarda završen, objavila je na Instagramu kako je svoj verenički prsten pretvorila u dva "prstena za razvod" kako bi proslavila svoju nezavisnost.

A ta je ideja postala toliko popularna da su draguljari počeli dodavati prstenje za razvod kao vlastitu kategoriju proizvoda u svojim juvelirnicama. Direktorka javnih odnosa jedna prodavnice sa draguljima objasnila je o kakvom trendu je reč:

"Tradicionalno, verenički i vjenčani prstenovi simboliziraju predanost i jedinstvo između partnera. Prstenovi za razvod, pak, obeležavaju kraj braka i simbol novopečene nezavisnosti", rekla je.

Rejčl je dodala da "verenički i venčani prstenovi često mogu imati nižu vrednost pri preprodaji kada su povezani sa razvodom ili prekidom. Međutim, ovaj novi trend je promenio narativ pretvaranje nakita u nešto novo sa drugačijim i pozitivnim značenjem".

Prstenje za razvod može varirati u dizajnu i značenju, ali na kraju će zavisiti od osobe koja ga nosi.

"Žene obično od vereničkog prstena naprave novi moderan, pa ga nose na domalom ili ga prebace na drugi prst ili ruku", otkrila je Rejčl.

Dok verenički prstenovi simboliziraju predanost i jedinstvo, prstenje za razvod predstavlja "osnaživanje, zatvaranje ili označavanje novog poglavlja u nečijem životu", pojasnila je stručnjakinja.

Dizajn prstena za razvod treba biti u potpunosti povezan s vašim stilom.

"Odaberite nešto što bi se uklopilo u vaš svakodnevni stil života jer je ovo prstenje namenjeno češćem nošenju kao podsetnik na nove početke", istaknula je Rejčl.

"Kad tražite idealni prsten za razvod, ključno je pronaći lokalnog zlatara ili online prodavača koji su specijalozovani za rad po narudžbi kako biste bili sigurni da imaju pravo iskustvo da pravilno prerade prsten", rekla je stručnjakinja.

Povezane vesti