Kada avion uzleće ili sleće, vazdušni pritisak u kabini se brzo menja sa visinom i dolazi do osećaja “zapušenih” ušiju.

Stjuardesa Viktorija iz San Franciska podelila je na svom nalogu na TikToku nekoliko saveta koje vam mogu pomoći u ovakvim situacijama.

Njen prvi savet jeste da konzumirate grickalice kao način da zaustavite pritisak:

"Žvakanja žvake ili sisanje bombone ili pak kapi za kašalj mogu da pomognu tokom poletanja i sletanja".

Ona kaže da i lekovi mogu da pomognu, ako želite da očistite svoje sinuse:

"Uvek nosim sa sobom neku vrstu spreja za nos ili lek protiv prehlade ili sinusa", rekla je i dodala da uglavnom neposredno pre poletanja koristi sprej, kao i 30-ak minuta nakon sletanja.

Ako se situacija nakon sletanja ne smiri, već i dalje imate neprijatan osećaj u ušima, Viktorija preporučuje da naparite kupatilo u hotelskoj sobi i da se tuširate što toplijom vodom.

"Uđite u tu prostoriju i provedite tamo oko 10 minuta, jer vam vlažnost na neki način pomaže da se stvari vrate u normalu".

Njen poslednji savet je bio da se ne plašite razgovora sa lekarom ako često imate problema sa ovim problemom, jer postoje medicinske procedure koje mogu da se primene u ovim situacijama.

@thevictorialeighproject Flight attendant tips: how to prevent your ears from popping on a flight! ✈️👂🏽 #flightattendant #traveltip #airplanemode #LeadWithLove ♬ original sound - Victoria ✨