"Razgovor sa roditeljima o Holi je uvek bio pozitivan. Moji su roditelji ili izražavali zahvalnost Holi ili sam ja pričao o tome kako sam joj ja zahvalan i kako želim jednog dana da je upoznam", rekao je 21-godišnjak.

U međuvremenu, Holi Širer nikada nije zaboravila bebu koju je dala na usvajanje na Dan zahvalnosti pre 20 godina.

“Uvek mislim na njega. Još više tokom praznika i za njegov rođendan. To je bura emocija”, rekla je njegova biološka mama Holi (38).

U vreme kad je ostala trudna, Holi je bila tinejdžerka. Prve tri godine nakon usvajanja Halebergovi su slali Holi pisma i fotografije, ali to je stalo nakon što se zatvorila agencija za usvajanje 2014. godine.

Holi je uvek zanimalo kako je pa je jednom prilikom pretraživala internet i naišla na Bendžaminov profil na društvenoj mreži.

"Imao je 18 godina kada sam ga našla i jako sam oklevala. Toliko toga mu se događalo u životu. Poslednje što sam želela je da mu stvorim problem. Tako da sam samo gledala iz daljine", rekla je.

To sve Bendžamin nije znao. On je godinama sa roditeljima pričao o tome kako pokušava da pronađe svoju biološku mamu. Pisao je pisma, upisao se u registar usvajanja, pa čak i napravio DNK test u nadi da će pronaći biološku mamu za koju je samo znao da se zove Holi.

Dakle, kada mu je Holi posle šest meseci poslala poruku na Fejsbuku u kojoj mu čestita rođendan, Bendžaminu se svet okrenuo naglavačke.

"Sećam se tačno mesta na kojem sam bio kada sam dobio poruku. Bio sam na poslu. Uzeo sam mobilni, video njenu poruku i samo sam odgovorio "Ćao! Otkud se znamo?", ispričao je.

"U odgovoru mi je objasnila ko je i tu sam ostao šokiran", dodao je.

Bendžamin je rekao da je ta sudbonosna poruka izazvala jaku emocionalnu reakciju.

"Plakao sam. Sve su to bile vrlo pozitivne emocije. Ali za mene je ovo dan koji sam čekao poslednjih 20 godina i shvativši da se to konačno događa je bilo nestvarno. Bilo je mnogo toga što je trebalo da procesuiram”, objasnio je.

Nakon toliko dugog čekanja, Bendžamin nije gubio vreme, odmah je pitao Holi da se nađu.

"Tražio je da se nađemo, i to odmah, što me je malo uznemirilo", rekla je Holi i nastavila da to nije očekivala, ali da je on odmah želeo da se upoznaju pa da su se dogovorili da se sledećeg dana nađu na večeri, zajedno sa svojim porodicama.

"Nisam hteo više da čekam. Čekao sam 20 godina i to mi je bilo dovoljno", dodao je mladić.

Tako su se 21. januara 2021. Bendžamin i Holi konačno ponovo sreli zajedno s njihovim porodicama. Holi i njena porodica prvo su se našli sa Anđelom i Brajanom.

"Izgledali su isto kako sam ih se i sjećala, i to je bilo lepo. Čekali smo i razgovarali dok nismo seli”, rekla je.

“Onda, otprilike pet minuta nakon što smo seli, pojavio se Bendžamin, prišao mi je i dodirnuo me po ramenu. Preplavila me je radost. Zagrlili smo se i tako ostali da sedimo jedno pet minuta – grleći se i plačući. Nisam mogla da verujem da se to događa”, ispričala je Holi.

"Kad sam je video, ustala je i zagrlila me, a ja sam zaplakao. Samo sam je pogledao i pomislio: 'Prava si, i tu stojiš ispred mene'. To je bilo nevjerovatno", dodao je.

"Definitivno bih rekao da je to ostvarenje sna", nastavio je.

Ponovni susret porodica Širer i Haleberg trajao je više od tri sata.

"Osjećao sam se kao da nije prošlo 20 godina, iako je prošlo 20 godina jer je Bendžamin odrastao, ali ta veza je još uvek postojala", rekla je Anđela (46).

"Mislim da je Bendžamin neverovatno srećan što ima sve ove ljude u svom životu koji ga vole", dodala je.

Holi i Bendžamin su takođe shvatili da nakon svih ovih godina nisu bili predaleko jedno od drugog, jer su oboje u poslednje dve godine radili u bolnici u Solt Lejk Sitiju.

Holi je medicinska asistentkinja, dok Bendžamin volontira u bolničkoj jedinici neonatalne intenzivne njege.

“Svako jutro ulazila sam kroz žensko odeljenje da bih došla na svoje radno mesto. Tako da sam svaki dan prolazila pored jedinice za intenzivnu negu novorođenčadi. Parkirali smo u istoj garaži, mogli smo biti na istom spratu, nismo imali pojma da smo tako blizu”, rekla je Holi.

Otkako su se ponovno našli, Bendžamin je počeo da se druži i sa svojim mlađim polubratom i polusestrom. Svake nedelje se nalazi sa Holi u njenoj kancelariji, a zove je mama.

“To što mogu doći do Holi i sa njom popiti  kafu pre odlaska na posao, neprocenljivo je", rekao je Bendžamin.

"Uzbudljivo je. Postala sam deo njegovog života. Samo to što znam da imam njegov broj telefona u telefonu da mogu da ga pozovem kad god poželim je čista sreća”, rekla je Holi.

Svim ljudima koji traže svoje biološke roditelje, Bendžamin ima ohrabrujuću poruku:

“Nemojte da gubite nadu. Taman pre nego što mi se Holi javila, polako sam počeo da gubim nadu. Pokušao sam da je pronađem na toliko načina i ništa mi nije uspelo. Javila se kad sam to najmanje očekivao. Bilo je to nešto što se dogodilo iz vedra neba. To se ne događa svima", zaključuje Bendžamin. 

Povezane vesti