Nemate otvarač za konzerve? Bez brige, ima rešenja i za to, pogotovo ako ste ludo hrabri da otvorite konzervu onako kako je to uradi jedan čovek sa Floride. Dok je stajao u čamcu, on je iskoristio čeljusti aligatora da otvori limenku piva, a njegovi prijatelji snimili su ovaj ludi poduhvat koji su neki gledaoci nazvali "najvećim doživljajem na Floridi ikada".

Zapanjujući video postavljen je prvo na X nalogu Catch Up Bites, ali ga je nedavno podelio korisnik Volstrit Silver, sakupivši više od 3,1 milion pregleda, prenosi Nypost.

Na snimku, čija tačna lokacija i snimatelj nisu poznati, neidentifikovani nautičar koristi svoju ruku da namami malog aligatora. Gmizavac dopliva do čamca sa raširenim čeljustima, a čovek podstiče aligatora da zubima probuši konzervu. Za to vreme prijatelji ovog "hrabrog" nautičara pozdravljaju događaj. Čovek potom predaje limenku drugaru koji ga gađa pivom, zarađujući "petake" od svojih prijatelja.

Komentatori sa X-a bili su zapanjeni potezom čoveka sa Floride: ona je opisan na mreži kao osoba koja izvodi lude i neobične podvige. Jedan od učesnika izjavio je da je ovo najveći događaj sa Floride koji je video dosad.

"Upotreba" ogromnog gmizavaca kao otvarača za konzerve je opasan izazov, a zakon države Floride zabranjuje ljudima da uznemiravaju i hrane ove grabljivce i upozoravaju da se ovakvi susreti ne dešavaju, zarad dobrobiti gmizavca i ljudi.

"Što više prostora date aligatoru, to bolje za njega i vas", piše Everglades Holiday Park na svom sajtu i dodaje da "ne treba da dopustite da se aligator oseti zarobljenim ili ugroženim".

Aligatori su brži nego što izgledaju i dok pokušavaju da izbegnu ljude, oni će žestoko braniti svoje mladunce, dom ili partnera. Ni bebe aligatori nisu bezopasne, jer su njihovi refleksi munjeviti, a uz to su sposobni da trče i do 25 km na čas!

Povezane vesti