Deca princa Vilijama i njegove supruge Kejt, uskoro će biti razdvojena. Naravno, ne potpuno, već samo kada je reč o putovanjima. To se, pre svega, odnosi na najstarije dete princa Džordža. Hteo ili ne, moraće da se pridržava strogog pravila, koje sprečava da se prekine loza kraljevske porodice.

Biti princ, koliko god bajkovito i savršeno zvučalo, ipak nije ni lako ni jednostavno. Život po pravilima koja se strogo moraju poštovati. Neka od njih su i surova ako se uzme u obzir da od malih nogu prinčevi moraju da ih se pridržavaju bez pogovora. Posebno jednog koje sprečava da se ugasi kraljevska loza.

Najstarije dete Vilijama i Kejt princ Džordž uskoro puni 12 godina. Kako je treći u redu za presto, njegova bezbednost je prioritet i mora biti podignuta na viši nivo. Tako nalažu pravila koja su morala da poštuju i prethodne generacije.

Posle rođendana, princ Džordž više neće smeti da putuje sa ocem, mlađom sestrom i bratom. On će na putovanja ići posebnim avionom, a cilj je da se spreči da se loza ugasi i time ugrozi tron ukoliko dođe do nesreće.

Na isti način je princ Vilijam, kada je napunio 12 godina, bio odvojen od brata Harija.

"Leteli smo svi zajedno sa sadašnjim kraljem Čarlsom i Dajanom i prinčevima Vilijamom i Harijem, sve dok princ Vilijam nije napunio 12 godina. Posle toga je morao da ima poseban avion i mogli smo da letimo svi zajedno samo uz pismenu dozvolu Njenog Veličanstva", otkrio je bivši pilot kralja Čarlsa Grejem Lori.

Osim što mora da živi po strogim pravilima, princ Džordž neće imati mnogo izbora kada je reč o prestolu. Ali, spekuliše se da bi njegova sestra princeza Šarlot i brat princ Lui mogli sami da odaberu da li će postati članovi kraljevske porodice. Navodno je predloženo da njih dvoje mogu da biraju šta će raditi sa svojim životom u budućnosti, što neće biti opcija za princa Džordža.

Povezane vesti