Pojedine stvari u kući mogu nositi lošu energiju zbog toga što ih vežu loše uspomene ili jednostavno ako su oštećene. Ovo su neke od njih:

Oštećeno posuđe

Sve što se nalazi u kuhinji i koristi za pripremu ili posluživanje hrane i pića trebalo bi biti čitavo, odnosno neoštećeno. Predmeti koji imaju bilo kakvo oštećenje pa čak i ogrebotine, odbijaju pozitivne vibracije.

Pokloni za koje vas ne vežu lepe uspomene

Svima nam se desilo da nam neko blizak pokloni nešto što nam se ne sviđa ili da nas pojedini predmeti u kući podsećaju na loše stvari, poput bivših ljubavi ili burno završena prijateljstva. Savetuje se da se rešite takvih stvari kako biste u svom životu napravili mesta za neke prijatnije uspomene.

Odeća i obuća koja vam se ne sviđa

Sve što se nalazi u vašem ormaru ne samo da vam treba koristiti, već mora biti i po vašem ukusu. Ono što vam ne odgovara i izaziva loše emocije, blokira tokove pozitivne energije i treba ga baciti ili pokloniti što pre.

Prazne tegle ili flaše

Mnogo predmeta koji trenutno nemaju nikakvu funkciju držimo u kući u slučaju da zatrebaju. Zapravo nam ne treba više od nekoliko praznih tegli. Gomilanje flaša i tegli ometa normalan protok pozitivne energije, sprečavajući prosperitet i radost da uđu u vaš život.

Stare sveće

Prema mišljenju feng shui stručnjaka, vatra uništava negativnu energiju i pomaže u oslobađanju prostora za sreću.

Zato su mirisne sveće popularna pomoć za meditaciju, opuštanje i ugodniji osećaj u domu. Međutim, poluizgorela sveća nije korisna, smatra se energetskim otpadom i mora se što pre zameniti novom svećom.

Povezane vesti