Jedna od njih je i Danijela Stanković, koja je zajedno sa dr Nadom Maksimović, specijalistom plastične, rekonstruktivne i estetske hirurgije bila gost u emisiji "150 minuta".

Danijela je imala nekoliko tetovaža na različitim delovima tela i većinu je, zahvaljujući Nadi uklonila. 

- Proces uklanjanja je jako brz, jako kratko traje. Ono što ja radim, radim sa medicinskim laserom, to je jako bitno da se napomene, da se tetovaže ne uklanjaju u kozmetičkim salonima, zato što u kozmetičkim salonima ne mogu da se drže medicinski laseri, znači samo u ordinacijama, klinikama, poliklinikama, bolnicama, može da bude medicinski laser, sa atestom koji je odobren. Sam proces u najvećem broju slučajeva može da se radi bez anestezije, nije potrebno da se ona stavlja. Kada je prag za bol niži onda može. U suštini to traje od 10 do 60 sekundi, u zavisnosti od veličine tetovaže, ako se ne prave pauze, a veliki broj pacijenata ne želi da pravi pauze, jer kažu da im je teže kada se napravi pauza, pa onda opet krene. I ono što su mi rekli pacijenti, sam taj prvi udar lasera je ono što ih najviše boli i nekako se onda, kako odmiče proces koža navikava - navodi doktorka

Proces skidanja tetovaže jeste brz, ali mora da se ponavlja. 

- Jedna od velikih zabluda je kada ljudi misle da jednim tretmanom mogu da uklone tetovažu. To je nemoguće, bilo koji laser da je u pitanju - kaže doktorka ističući da nije laser taj koji uklanja tetovažu:

- Tetovažu uklanja imuni sistem te osobe, odnosno bela krvna zrnca. Laser samo razbija pigmente koji se nalaze u tetovaži na toliko sitne čestice, koje onda ćelije našeg imunog sistema pojedu i postepeno izbacuju iz organizma.

Doktorka takođe navodi da je potrebno pustiti organizmu nekih 4, 6, do 8 nedelja.

- To je sve zavisno i gde je locirana tetovaža, kakav je pigment, koji laser, kako koža reaguje, da se to izbaci i onda krećemo na sledeći tretman - navodi doktorka, naglašavajući da laseri iz kozmetičkih salona mogu da ostave opekotine, hiperpigmentacije, fleke, hipopigmentacije.

Koja pravila o nezi treba ispoštovati nakon uklanjanja tetovaže i šta je još doktorka rekla o ceni, pogledate u snimku:

Povezane vesti