Australijski Jutjuber pod imenom Norme (19), poznat po snimanju viralnih videozapisa na Jutjubu, posebno o temama kao što su "Minecraft" i "Rick i Morty", odlučio se za novi izazov.

Pokušao je da ostane budan 11 dana bez spavanja kako bi oborio Ginisov svetski rekord, a sve je to prenosio uživo, prenosi LADbible.

Pisalo se i da su još dve osobe dostigle granicu budnosti od 400 sati, ali njihovi pokušaji nisu priznati jer medicinski stručnjaci obično moraju biti prisutni kako bi nadzirali pojedinca.

Influenser sa 1,2 miliona pretplatnika prenosio je svoj pokušaj uživo na stranici Rumble, a potom je na društvenim mrežama podelio slike policijskih automobila i vozila hitne pomoći koja su bila ispred njegove kuće.

Izgleda da su bili tu kako bi ga nadzirali, jer je tokom dugog prenosa uživo bilo mnogo prekida. Norme je uspeo da ostane budan neverovatnih 264 sata i 56 minuta. Navodno je imao 9.000 gledalaca tokom prenosa uživo kada je oborio rekord.

Iako je uspeo da postavi novi rekord, čini se da je Jutjuber dobio više zabrana na različitim platformama nakon što je prekršio smernice zajednice u svom pokušaju da ostane budan.

Takođe, asutralijski lekari su napomenuli da nespavanje ili neredovan san mogu dovesti do loše memorije, srčanog udara, a ekstremnim uslovima čak i do smrti, što znači da ostavlja velike posledice po zdravlje.

Njegov snimak na Jutjubu možete pogledati NA OVOM LINKU!

Povezane vesti