Reč je o hotelu „Ovo Patagonija“ do kog dolazite isključivo planinarenjem, a podrazumeva boravak u kapsulama koje "vise" iznad provalije!

Kapsule su apartmani koji vise sa kamenog zida na visini od skoro 275 metara. Za ovo iskustvo potrebni su pojasevi, kacige i značajna doza hrabrosti.

"Želimo da doživimo jedinstvena iskustva sa velikih visina i da budemo u kontaktu sa našim najintimnijim osećajem izlaska iz komfor zone", rekao je za Forbes Ezekijel Ruete, suosnivač hotela i dodaje:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Uki Deane (@ukideane)

Argentinski avanturista već više od jedne decenije praktikuje hodanje po kablovima razvučenim između planinskih vrhova, zajedno sa suosnivačem hotela, arhitektom Luisom Apariciom.

Zajedno su želeli da onima koji nisu skloni avanturama približe užitak stajanja iznad provalije.

Nakon više od tri godine rada sa specijalizovanim timom planinara, inženjera i geomehaničkih tehničara, u decembru otvaraju ono što najavljuju kao najviši hotel na svetu i najizloženiji prirodnim silama. Ono što nude daleko je više od noćnog posmatranja zvezda u Patagoniji.

Iako je vetar gotovo zagarantovan, a vrtoglavica realna mogućnost, Ruete naglašava da je Ovo Patagonia za svakog luksuznog putnika sa razumnim nivoom kondicije i smislom za avanturu. Iskusni planinski vodiči prate goste na putu gore-dole, dostavljaju večeru i doručak. Gosti ih mogu kontaktirati u bilo koje vreme ako im je potrebno malo utehe.

Gosti rezervišu noćenje u Ovo Patagonia (od 1.600 dolara za dve osobe) zajedno sa boravkom od tri noći (koji nije uključen u cenu) u obližnjoj Estancia Bonanza. Avantura počinje u gradu El Šatlen, odakle gosti idu do glavne lože, gde dobijaju ruksake i opremu. Odatle je oko sat vremena hoda do scenskog prostora, nakon čega sledi petominutni transport do njihove željene kapsule.

Svaka od četiri kapsule ima dizajn na tri nivoa i mnoge karakteristike luksuznih hotelskih soba. Na najvišem nivou nalazi se plišani krevet koji zauzima većinu prostora. Srednji nivo je predviđen za dnevni boravak, mali trpezarijski sto i kupatilo koje ima toalet, lavabo i vodu za piće. Mreža nalik ljuljašci na najnižem nivou nudi još jedan prostor za odmor.

Inženjeri su dokumentovali svoje studije i proces, a sve su potvrdile vodeće inženjerske škole. Ovaj podatak je umirujuć za one koji su bili zabrinuti zbog potencijalno labavih šavova.

Povezane vesti