Keti Jung je vlasnica najtanjeg struka na svetu zahvaljujući tome što je nosila korset 23 sata dnevno. Iako su steznici nekada bili uobičajeni modni dodatak, danas su retkost zbog neprijatnosti koju mogu da izazovu.

Mnoge žene koje žele da postignu figuru peščanog sata sada se oslanjaju na lične trenere ili kozmetičke zahvate kako bi došle do željenog izgleda, piše The Sun.

Međutim, ova Amerikanka se drži tradicionalnog pristupa već više od šest decenija, skidajući korset samo prilikom kupanja. Prvi put je isprobala korset kada je imala 18 godina, a u svojim tridesetima je odlučila da ga nosi stalno.

Njena ljubav prema viktorijanskoj modi podstakla je želju za nošenjem korseta. Kako bi odgovarala njenom jedinstvenom obliku tela, morala je da nosi odeću izrađenu po porudžbini.

Objašnjavajući svoj prvi susret s korsetom, Keti je rekla: "Ako želite da izgledate autentično u viktorijanskoj haljini, morate nositi odgovarajući donji veš", rekla je ona.

Nije planirala da ima najtanji struk na svetu

Istakla je da nikada nije imala nameru da postane vlasnica najtanjeg struka na svetu, dodajući: "Kad mi je bio potreban novi korset, prirodno bih odabrala malo manji. Nikada mi cilj nije bio da imam tanji struk, to se jednostavno dogodilo s vremenom", rekla je Keti.

Njen struk, koji je prvobitno bio 66 cm, postepeno se smanjio na 53 cm.

Spava u korsetu

Kako je priznala, u korsetu spava zbog praktičnosti:

"Da sam rekla da ću ga staviti odmah ujutro, moglo bi se dogoditi da ga ne stavim do 5 popodne", objašnjava Keti.

Ona ne praktikuje određenu dijetu ili rutinu kako bi održala svoju vitku figuru, već izbegava hranu koja izaziva nadutost. Iako korset nije uticao na njeno zdravlje, priznaje da "pomiče organe na malo drugačija mesta".

Povezane vesti