Odlazak na odmor podrazumeva pakovanje stvari, kako potrebnih, tako i nepotrebnih, jer nikada ne znamo šta nam može zatrebati. Međutim, problem nastaje ako do destinacije putujemo avionom.

Većina avio-kompanija naplaćuje prilično visoku cenu za prtljag, pa se mnogi odlučuju da ponesu samo ručni prtljag kako bi uštedeli novac, što opet znači manje mesta za sve potrebne stvari.

Postoje avio letovi kojima možete besplatno uneti svoj prtljag u avion, ali samo jednu malu torbicu, određenih dimenzija.

Međutim, kako je TikTok prepun raznih informacija, tako se na njemu može naći i mali trik koji vam navodno omogućava da u avion unesete nekoliko dodatnih stvari bez dodatnih troškova. Trik je odlučila da isproba novinarka Mirrora, Nikola Roj, i opisala je svoje iskustvo.

U pokušaju da uštedi nešto novca tokom putovanja u Italiju, odlučila je da isproba da li može da unese više stvari u avion nego što je dozvoljeno. Njen odmor je trajao nedelju dana, tokom kojih je planirala i da putuje po Italiji, pa je znala da će joj biti problem da spakuje sve stvari samo u jednu torbu.

@dondrivero This is the best travel hack to prevent you from spending more money then needed! 💰 #travelhack #airporthack #airport #citytrip #taxfree #travel #travelcouple ♬ original sound - dondrivero

Ipak, iznenadila se kada je uspela da spakuje odeću, obuću i toaletni pribor, ali su joj problem pravile druge važne stvari za putovanje poput pasoša, torbice, AirPods-a, prenosivog punjača i Kindle-a. Tada se setila videa koji je nekoliko meseci ranije videla na TikToku. U njemu je čovek podelio "podmukli" trik za nošenje dodatnih stvari u avion.

Prvo je sa svojim stvarima prošao kroz obezbeđenje kao i obično, a zatim je kupio flašu vode u jednoj od prodavnica na aerodromu pre nego što se ukrcao. Zatim je stvari stavio u torbu za nošenje u kojoj je bila i voda, a stjuardese su ga pustile u avion kao i obično. Roj je odlučila da isproba trik iako je znala da je to riskantno.

Ponela je svoju torbu, a zatim je, nakon što je prošla kroz obezbeđenje, u prodavnici uzela bočicu sredstva za čišćenje i odmah kupila i papirnu kesu koja je bila dovoljno velika da u nju može sakriti drugu torbu. U redu ispred nje nekoliko ljudi je zamoljeno da izvažu i izmere svoje torbe kako bi se osiguralo da odgovaraju zahtevima.

Roj su samo proverili pasoš i kartu, i uspela je da uđe u avion sa dodatnom torbom bez dodatnih troškova. Međutim, na putu kući letela je drugom aviokompanijom, a na aerodromu u Italiji nije bilo prodavnica u kojima je mogla da nabavi kesu za svoju dodatnu torbu. Na kraju, sve je prošlo u najboljem redu.

"Ovo je mogla biti samo sreća, ali sam zahvalna što nisam morala da izdvojim više novca", zaključila je Roj.

Povezane vesti