Američka advokatica Britani Lakajo je nekada bila toliko tajnovita u vezi sa njenim neobično širokim jezikom, da je izbegavala da ga makar i malo pokaže svojim kolegama iz advokatske kancelarije, ali je prevazišla svoju povučenost i iskoristila je čudesni jezik, da uđe u Ginisovu knjigu rekorda.

Izmereno je da je njen jezik veličine 7,90 cm na najširoj tački što je tačno ista udaljenost kao prosečna dužina celog ženskog jezika, od epiglotisa do vrha, navodi se u članku Ginisove knjige rekorda nedavno objavljenom na njihovoj veb stranici.

Kako je ispričala Ginisu, Lakajo je znala da je njen jezik izuzetan još od detinjstva, jer ju je porodica zadirkivala zbog toga celog života. Širi je nego što je dugačak, izazivajući reakcije „šoka“ i „radoznalosti“ kada ljudi prvi put vide, rekla je Lakajo organizaciji, koja je poznata po održavanju baze podataka od oko 40.000 svetskih rekorda.

Počela je da razmišlja o tome da je njen jezik širi od bilo koga drugog, kada joj je najbolji prijatelj poslao snimak Emili Šlenker. Šlenker je držala Ginisov svetski rekord za najširi jezik među ženama sa 7,33 cm širine, oko deceniju. A njen otac, Bajron, nekada je držao rekord za najširi jezik među muškarcima.

Ipak, Lakajo je imala predosećaj da je njen jezik širi od jezika Emili Šlenker. Ona je dostavila potrebna merenja Ginisu, koji je u februaru potvrdio baš nju, kao novog rekordera.

Povezane vesti