Vozači su ostali iznenađeni kada su saznali da skriveno dugme, prisutno u mnogim automobilima sa benzinskim i dizel motorima, može spasiti živote u hitnim situacijama.

Jedna devojka je na TikToku pokazala "dugme za spasavanje", koje vozačima omogućava da brzo napuste vozilo. 

Ovaj mehanizam se nalazi unutar gepeka, a do njega se lako može doći spuštanjem zadnjih sedišta.

Vozači u nuždi treba samo da pritisnu dugme, koje će otvoriti gepek za nekoliko sekundi, omogućavajući im bekstvo. U videu, ona objašnjava kako jednostavno koristiti ovaj bezbednosni mehanizam, uz napomenu da većina ljudi ne zna za ovu opciju.

@master_driver666 99% of people don’t know! Hidden emergency features in your car!#skills #knowledge #fpy #fyp #tips #foryou #carsoftiktok ♬ 原聲 - 虎牙妹说车 - Master driver

"Ako ste zaglavljeni u automobilu, spustite zadnja sedišta, uđite u gepek i pritisnite mali crni prekidač na njegovim vratima. Ovim jednim klikom možete otvoriti prtljažnik i izaći", objašnjava ona. 

Video je brzo postao popularan, prikupivši preko 23.000 pregleda i 2.400 lajkova. Stručnjaci veruju da ovo dugme može biti od ključne pomoći u situacijama poput potapanja vozila, kada je zbog pritiska vode teško otvoriti vrata.

Međutim, neki čitaoci su skeptični prema efikasnosti ove metode. Jedan korisnik je istakao da bi pritisak vode koji otežava otvaranje vrata mogao da utiče i na gepek, dok je drugi savetovao da je u takvim situacijama bolje otvoriti prozor i pustiti vodu da uđe kako bi se smanjio pritisak.

Povezane vesti