Kada se pakujete za let, torba bi trebalo da bude jednako važna kao i njen sadržaj, smatra stjuardesa American Airlines-a Megan Houm. U videu na TikToku, koji je postao viralan, detaljno je opisala kako odabrati savršen kofer da bi sve vaše stvari ostale sigurne i zaštićene u prtljažnom prostoru tokom putovanja avionom, piše New York Post.

Njen prvi savet je da izbegavate meke torbe. U videu, Megan je objasnila da bi sve torbe trebalo da budu "s tvrdim stranicama ili vodootporne" kako bi bile zaštićene od potencijalnih izliva uzrokovanih curenjem iz drugih torbi tokom leta.

"Nikada ne znate šta će biti u tuđoj torbi ili šta će biti ispod aviona i šta bi moglo iscureti na vašu torbu", upozorila je ona.

Rukovaoci prtljagom tvrde da je curenje tečnosti veliki problem u vazduhu.

"Molim vas, nemojte pakovati hranu ili piće u svoju torbu. Oni trunu, razbijaju se, cure, otvaraju. Smrde, posebno alkohol. Onda ceo dan smrdim nakon što podignem torbu čiji je sadržaj iscureo na mene. Isto važi za kolonjske vode i parfeme. Molim vas, dobro ih zamotajte kako se ne bi slomili!", napisao je anonimni rukovalac prtljagom na Redditu.

Odabir prave boje takođe je važan, prema mišljenju Megan, koja je pozvala putnike da se odluče za kofere tamnijih nijansi kako bi lakše prikrili sve ogrebotine koje bi mogle nastati tokom putovanja.

"Ako vaša torba padne ispod aviona, vrlo brzo će se izlizati. Naučila sam to na teži način", izjavila je Houm.

Takođe je savetovala nabavku kofera na četiri točka jer je dvotočkaše teško vući kroz aerodrom nakon nekog vremena. Treba napomenuti i da rukovaoci prtljagom lakše stavljaju kofere sa četiri točka u prtljažni prostor, čime se štite vaše stvari, dok će torbe bez točkova verovatnije baciti unutra.

Na kraju, Megan je predložila da uvek kupujete "proširivu" prtljagu.

"Nikad ne znate šta ćete uzeti sa putovanja i poželeti da stavite u kofer pri povratku kući", zaključila je stjuardesa.

Povezane vesti