Na TikToku je objavljen neverovatan video u kojem vlasnici kuće otkrivaju 126 godina star bunar ispod poda svoje kuhinje, dubok više od 6 metara.

Ema Harison (28) i Ris Stajner (27) iz Malvern Hils-a, Vusteršir, renovirali su kuhinju kada su naišli na ovo šokantno otkriće. Nakon što su se uselili, par je prvo otvorio poklopac bunara i izmerio dubinu pomoću konca i šolje. Sada obnavljaju bunar stavljanjem staklenog poklopca kako bi istakli njegovu viktorijansku arhitekturu.

Kuća datira iz 1897. godine, pa pretpostavljaju da je bunar izgrađen u isto vreme kao izvor vode za domaćinstvo. Njihov video, podeljen na TikToku, postao je viralan sa više od 8,2 miliona pregleda i preko 357 hiljada lajkova.

"Obožavamo nekretnine iz tog perioda, a ovo je bilo predivno otkriće", rekla je Ema. Nažalost, bunar su zatvorili prethodni vlasnici, ali par je otkrio da podna daska još uvek može otkriti taj stari deo kuće.

Bunar je i dalje funkcionalan, pa je zimi i jeseni pun, dok se tokom leta nivo vode ipak spusti. Iako još nisu testirali vodu, Ema kaže da je bistra i čista i da joj se čini kao prirodna izvorska voda.

Nakon objave videa, mnogi su gledaoci komentarisali ovo otkriće, a neki su izrazili strah od pronalaska. Jedan od komentara je glasio: "Tvoj muž je hrabar stojeći iznad rupe", dok je drugi bio: "Nikada ne bih ostala u kući nakon ovakvog otkrića". Neki su dodali da ih sve ovo podseća na scene iz horor filmova, dok su drugi priznali da bi se osećali prestravljeno da su na njihovom mestu.

Povezane vesti