Moramo priznati da postoje trenuci u životu kada pranje zuba može biti pomalo smetnja. Možda kasnite negde i stvarno vam ne treba još dva minuta iznad lavaboa ili ste upravo ispljunuli penu od mente i iznenada shvatili da vas u kuhinji čeka svež sok od narandže.

To su blage frustracije u najboljem slučaju i na kraju dana, rekli bismo da je uvek bolje oprati zube, nego izaći sa lošim zadahom ili ostacima jučerašnje večere između kutnjaka.

Ipak, očigledno se ne slažu svi, što je dokazao i jedan muškarac koji se pojavio u britanskoj emisiji "Embarrassing Bodies".

Emisija radi ono što joj ime kaže, odnosno prima goste sa "neprijatnim" fizičkim problemima, koje pregledaju obučeni medicinski stručnjaci.

U jednoj epizodi, muškarac po imenu Džej (21) pojavio se u emisiji i otkrio da nije prao zube 20 godina. Džej je tvrdio da je imao problema sa zubima od malih nogu, jer ga nisu podsticali da ih pere.

Takođe je priznao da nije pomogao sebi da očuva zdravlje zuba, rekavši:

- Tokom godina, jeo sam pogrešnu hranu, pio mnogo gaziranih pića i nisam se baš brinuo o njima. Nisam ih stvarno prao niti koristio konac ili nešto slično - dodao je Džej.

Džej je zatim širom otvorio usta za stomatologa dr Džejmsa Rasela, čija reakcija je pokazala da je bio zatečen onim što se dešava u njima.

Kada je Džej pokazao svoje zube, stomatologa su dočekali očigledni znaci lošeg zdravlja, pri čemu su neki od Džejevih zuba gotovo potpuno istrulili.

Rasel je komentarisao:

- Mnogo toga se dešava, zar ne? Nije da patiš od bolesti desni kao takve... to je samo karijes.

Pregled je pokazao koliko je štete nakupljeni kamenac naneo tokom godina, ali nakon što je došao u emisiju po pomoć, Dže je osetio olakšanje kada je čuo da postoji način da se njegov osmeh spasi.

Stomatolog je savetovao kompletan set faseta za Džeja, uz strogo savetovanje da promeni svoj način života, kako bi ih održao.

Uz novu frizuru i obrijano lice, Džej je izgledao potpuno drugačije nakon pojavljivanja u emisiji.

Povezane vesti