Kada se uzme u obzir količina veša koju domaćinstva peru tokom godine, ti troškovi se brzo nagomilavaju. U ovo doba godine, sve češće pada kiše i nagli pad temperature donose i porast brige o rastućim troškovima energije. Zbog trenutne krize troškova života, mnogi ljudi traže načine kako da smanje izdatke, a jedan stručnjak je izdao upozorenje o jednom kućnom aparatu koji može delovati bezopasno, ali vas može skupo koštati, piše Mirror.

Martin Luis, poznati finansijski stručnjak i voditelj, objasnio je da u hladnijim mesecima postoji jedan uređaj koji bi trebalo koristiti što je manje moguće – mašina za sušenje veša. S obzirom na to da su sunčani letnji dani prošli, a sušenje veša napolju postaje teže, mnogi su skloni češćem korišćenju sušilice kako bi veš osušili što pre.

Međutim, Luis upozorava da bi ova navika mogla značajno povećati vaše račune, napominjući kako upotreba mašine za sušenje može koštati i do jednog evra po sušenju. Kada se uzme u obzir količina veša koju domaćinstva peru tokom godine, ti troškovi se brzo gomilaju.

Zbog toga Luis preporučuje alternativne opcije koje su mnogo ekonomičnije, ističući kako bi bilo najbolje izbegavati sušilice jer su "vrlo skupe".

Najjednostavnije i najjeftinije rešenje je sušenje veša na stalku ili sušilu za veš. Međutim, mnogi se s pravom plaše pojave vlage i buđi u svojim domovima zbog kondenzacije. Umesto korišćenja mašine, Luis preporučuje ulaganje u pročišćivač vazduha. Iako i ovaj uređaj troši energiju, njegov trošak je znatno niži u poređenju sa mašinom za sušenje odeće, a dodatno smanjuje rizik od buđi i ubrzava proces sušenja veša u zatvorenom prostoru.

Povezane vesti