Na operacionom stolu, Trejsi Kis se grči od bola dok joj hirurg ubrizgava 4 ml filera "tamo dole". Ova majka dvoje dece se nada da će joj ova procedura konačno doneti sreću, ali duboko u sebi zna da neće — zato već ima zakazanu novu intervenciju za početak sledeće godine.

"Muškarci me žele samo zbog izgleda. Mnogo muškaraca mi prilazi, ali niko ne želi mene zbog mene same. Ja sam stara duša koja traži nekoga kome moj izgled nije važan i ko bi me voleo, čak i sa borama", kaže Trejsi, vlasnica prodavnice poklona.

Trejsi, koja je majka sedamnaestogodišnje Mili i dvanaestogodišnjeg Gejba, spada među sve veći broj žena koje se okreću estetskim procedurama da bi poboljšale svoj izgled. Međutim, njeni napori nisu rezultirali trajnom srećom.

Plastične operacije kao poklon za rođendan

U januaru sledeće godine, Trejsi planira još jednu proceduru kao rođendanski poklon sebi – unutrašnje zatezanje vagine, jer smatra da je to neophodno nakon što je rodila dvoje dece.

Iako je prošla kroz brojne zahvate, Trejsi je zapravo protiv estetskih operacija kod mladih žena.

"Mrzim pomisao da mlade žene idu na operacije. Nadam se da će trend lepote preći na prirodan izgled", kaže Trejsi.

Na društvenim mrežama, Trejsi ima preko 1,2 miliona pratilaca, ali kaže da se suočava s osudom i zlobnim komentarima zbog svog "po*no izgleda".

"Ljudi mi govore da loše utičem na mlade devojke, a druge majke me ispod oka gledaju na školskom igralištu. Sve to je uništilo moje samopouzdanje", rekla je ona.

Zavisnost ili opsesija?

Trejsi priznaje da veruje kako njena zavisnost od estetskih operacija potiče od njenog autizma, jer ima tendenciju da se hiperfokusira na određene stvari. Iako je svesna koliko je novca potrošila na operacije, kaže da nikada ne bi radila zahvate da bi udovoljila nekome drugom.

"Sviđa mi se ideja da plastična hirurgija može biti suptilna, klasična i prirodno simetrična s vašim postojećim crtama lica. Možete postati najbolja verzija sebe uz pomoć skalpela, bez da izgledate izobličeno", kaže ona.

Trejsi je prošla kroz razne zahvate, uključujući uvećanje grudi, ab-etching za kreiranje "six-packa", podizanje zadnjice, ali i nekoliko procedura na licu. Uprkos svemu, i dalje nije u potpunosti zadovoljna svojim izgledom.

"Ne mislim da sam lepa. Potrošila sam mnogo novca na operacije, ali to mi nije donelo savršen život. Istinska sreća dolazi mi od dece, koja bih najradije odvratila od toga da ikada idu pod nož", iskrena je Trejsi.Njena ćerka Mili, koja trenutno polaže ispite, kaže: "Mami ne treba više operacija. Rekla sam joj to, ali ona radi ono što želi."

Iako i dalje planira nove zahvate, Trejsi priznaje da neprestano traga za nečim što joj operacije ne mogu pružiti — pravom ljubavlju.

Lista zahvata koje je Trejsi prošla:

Transplantacija kose i obrva - £5,000 (oko 700.500 dinara)
Podizanje kapaka, zatezanje vrata i ab-etching - £11,000 (oko milion i po dinara)
Laserska korekcija vida - £8,000 ( oko 1.100.000 dinara)
Rinoplastika - £7,000 ( oko milion dinara)
Uvećanje usana, obraza, vilice i ispod očiju - £35,000 (skoro pet miliona dinara)
Brazilsko podizanje zadnjice - £6,000 (oko 850.000 dinara)
Labioplastika - £6,000 (oko 850.000 dinara)
Uklanjanje grudi i rekonstrukcija - £11,000 (oko milion i po dinara)

Povezane vesti