Ako je odgovor potvrdan, niste jedini. Verovali ili ne, postoji mnogo teorija o misterioznoj rupi i razlozi za njeno nastajanje.
Jedna teorija kaže da je rupa u krofnama jednostavno neophodna. Kada su pekari počeli da dodaju žumanca u svoje recepte, testo je postalo previše bogato, što je znatno otežavalo ravnomerno pečenje.
Krajevi su bili hrskavi, ali bi sredina ostala sirova, pa je logično rešenje bilo uklanjanje testa iz sredine.
Drugi ipak smatraju da su đevreci svojom popularnošću inspirisali nastanak rupa kako bi se krofne prodavale na sličan način – složene na duge štapove ili nanizane na kanap.
Još jedna uobičajena teorija pripisuje 16-godišnjem američkom pomorcu po imenu Hanson Gregori da je on izmislio rupu u krofni.
Kada je sredinom 19. veka bio na moru, pravio je prženo testo po receptu svoje majke, ali nije ispalo kako je planirao.
Središnji deo testa ostajao je nepečen i mastan, pa je Gregori odlučio da ga iseče – i tako je nastala prepoznatljiva rupa u krofni.