Da li znate da ljuske od jaja ne treba da bacite, jer mogu biti odlična hrana za vaše biljke? Na koji način možete iskoristiti ljuske kako bi vam biljke duže trajale otkrio je Dejan Dragićević:

- Sve ljuske koje su ofarbane prirodnim bojama, lukovinom, kurkumom, hibiskusom, da nije neka hemija, bez problema mogu da se izdrobe i da se ostave nekih sedam dana da se osuše. Vrlo je bitno da se osuše jer su jaja kvarljiva roba. Znači nikako uzeti sveža jaja i staviti u zemlju oko biljke. Zašto? Zato što se skupljaju razni paraziti i crvići, mravi, možemo da navučemo neku infekciju - kaže Dejan i dodaje:

- Posle toga ide u blender i da bude fini prah. Taj fini prah, jednu kašiku stavite u litar vode i to neka prenoći ili najbolje da bude dva dana, znači 48 sati i nakon toga, polivajte biljke i to ne puno, nego neka bude jednom u dva meseca. Znači u sezoni tri puta.

Takođe, ljuske možete koristiti i samo izlomljene, dakle da nisu samlevene, a na koji način i čemu takve ljuske služe, pogledajte u snimku:

Video Player is loading.
Current Time 0:00
Loaded: 0%
Stream Type LIVE
Duration 0:00
 
1x
Advertisement

Povezane vesti