Da li je na pomolu PRVA MASTERCHEF SVADBA? „Evo, sada ćemo da otkrijemo ekskluzivu...“
O simpatijama između Anje i Boška ne prestaje da se priča i konačno su progovorili o tome
20.12.2024. 21:27
Svaka domaćica ima svoju proverenu tehniku za farbanje jaja, ali ponekad uz sav trud rezultat izostane. Bilo da farbate jaja prirodnoj tehnici u lukovini i sa začinima, ili koristite kupovne boje, izbegavajte najčešće greške koje mogu umanjiti lepotu uskršnjih jaja.
28.04.2024.|12:00
Izvor: Stvar Ukusa
Pretamna jaja
Prva greška koju ljudi često naprave odnosi se na kupovinu tamnih jaja. Ako želite svetlija i izraženije boje kupujte bela jaja ili koristite trik sa sirćetom da ih izbelite.
Neujednačena boja jaja
Ponekad nakon vađenja jaja iz obojene vode pokaže se da je boja na jednom delu jaja bolje primila nego na drugom. I iako ih uvek možete namestiti da lepa strana bude vidljiva, ovu grešku možete izbeći jednostavnim pranjem jaja nakon kuvanja. Zašto? Jaja nisu uvek savršeno čista i na njima se zna naći sitna prljavština i naslage. Na tim mestima ljuska će poprimiti drugačiju boju.
Boja se slabo primila
Prateći uputstva na kesicama s bojom ili savete za bojenje na prirodni način ponekad rezultat zna da bude poražavajući. Jaja nisu poprimila jarke boje, nego izgledaju kao da imaju lagani premaz.
Rešenje je – ne pridržavati se striktno uputstva. Što više praha razmutite u vodi, to će boja biti intenzivnija. Najbolje da bude kao pasta u koju ćete umočiti jaja i ostaviti neko vreme da stoji.
Jaja koja pucaju
Dovoljno je da dodate malo alkoholnog sirćeta kako biste izbegli ovaj problem.
Dekupaž tehnika – problem sa salvetama
Ova tehnika je jako popularna. Najčešće se ljudi razočaraju rezultatom jer jaja izgledaju naborano. Salvete se pomere i izgužvaju, a kad želite da ih raširite pucaju.
Ovaj problem je najlakše rešiti lakom za kosu nakon što zalepite deo salvete odmah je malo naprskajte s lakom i ostavite par minuta da se osuši. I tako svaki put kad zalepite novi komadić salvete.
Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.