S obzirom na to da su visoke temperature, kao i letovanja već počeli, mnoge trudnice imaju nedoumicu da li im je dozvoljeno da odu na more ili bazen. Dušica Kovačević, babica i savetnica za trudnice gostovala je u emisiji "150 minuta" i tom prilikom razrešila mnoga "goruća pitanja":

- Suština je da izbegavaju te javne bazene, gde ima previše ljudi, zbog potencijalnih infekcija. Ali ako je to neki mali, porodični bazen, intimni, da znate kako se održava, da je čist, naravno da može. Što se tiče mora, morska voda, apsolutno može, bitno je samo koja je temperatura te vode. Ako je njoj hladnije, ne oseća se prijatno, preskočiće - kaže Dušica i dodaje:

- Ali, isto tako je važno da naglasimo da, ako izaberete neki spa, bitno je da naglasimo da izbegava one kade, đakuzije, sa toplom vodom. Sve što je preko 36 stepeni, temperatura vode, to bi bilo loše u tom trenutku za trudnoću, jer širi krvne sudove, a i ako je prehladna voda, sigurno nije preporuka. 

Što se tiče saune, Dušica navodi da, ukoliko ste baš ljubitelj i ranije ste često išli, možete i sada, ali na kratko, što važi i za period dojenja. Bitno je da to bude na kratko, zbog znojenja i potencijalne dehidratacije. 

- U trudnoći dolazi do različitih hormonskih promena, usled povećanog lučenja estrogena, tako se i melanin hormon luči i žene primećuju u trudnoći da dolazi do normalne pigmentacije kože, na bradavicama, linea negra postaje izražena. Pigmentacija je vidljiva, ali iz tog razloga, ako bi one izlazile na sunce, možemo da očekujemo i da joj se pojave takve pigmentacije na licu - kaže Dušica i naglašava važnost zaštitnog faktora, čak i zimi, na skijanju, kao i izbegavanje boravka na suncu između 10 i 5 časova. 

Koje savete je još Dušica dala, vezane za podnošenje visokih temperatura u trudnoći, poslušajte u snimku: