"Ovog leta, zaista mislim da ćemo videti frizure bez napora kao što su neuredne punđe, teksturirani talasi i niski repovi sa pramenovima koji uokviruju lice“, kaže poznati frizer Dimitris Giannetos, čiji su klijenti Điđi Hadid i Kortni Kardašijan.

Ključna stvar, kada su letnje frizure za dugu kosu u pitanju jeste to da ne zahtevaju upotrebu fena, pegle ili figara, a da izgledaju lepo. I da se kosa skolini sa čela (niko ne želi ulepljene pramenove). Frizerka Amber Fillerup Clark, osnivačica Dae Hair-a, kaže da će mašne, trake i štipaljke sa privescima imati svoj trenutak ovog leta. U nastavku pronađite inspiraciju za frizure za dugu kosu koje možete isprobati ovog leta.

Ovo su najpraktičnije letnje frizure za dugu kosu

Opuštena francuska punđa

Ova frizura savršena je za kosu koja je oprana pre dva dana ili ako  kosa već ima neku teksturu. Skupite svu kosu na potiljku, a izostavite neke delove koji uokviruju lice. Uvrnite kosu u neuredanu francusku punđu i pričvrstite je šnalama. Što labavije – to bolje.

Pletenica

Nema ništa praktičnije od pletenica leti. Zalizana kosa, sklonjena s vrata i lica, upletena i podignuta u vidoki rep, to je idealna letnja frizura za dugu kosu. A pošto su mašnice i trake u modi, možet i dodatno da je ukrasite.

Mokri talasi

Mokra kosa se pojavljuje na crvenim tepisima svih godišnjih doba. Ali posebno je prikladna  tokom leta, izgleda kao da ste došli pravo sa bazena ili ste se istuširali posle plaže. Giannetos, koji je napravio stil za Megan Foks i Kourtni Kardašijan, objašnjava kako da kreirate ovu seksi, prelepu frizuru kod kuće.

„Ukovrdčajte kosu kao što biste inače, a zatim završite izgled tako što ćete napraviti duboki bočni dio i zalizati niz bočne strane. Obavezno izostavite prednji deo svog dubokog bočnog dela da biste uokvirili svu kosu i pričvrstite ih štipaljkama iza uha. Kremu za stilizovanje kose nanosite na svaki pramen pojedinačno.“

Traka za kosu

Otkako je Meredit Duksberi počela da koristi debelu pamučnu traku za glavu da skloni kosu s lica, kul devojke su svuda počele da kopiraju izgled. Podignite kosu u labavu punđu ili konjski rep i stavite traku. I dobili ste savršenu letnju frizuru za dva minuta.

Povezane vesti