Bilo da imate naočare sa dioptrijom ili one za sunce, neminovno je da ćete tokom leta voditi bitku ukoliko koristite šminku.

Razmazivanje podloge na nosu, tragovi od maskare na staklima naočara, razmrljana senka – sve je mnogo intenzivnije kada nosite naočare. Zato smo sakupili najbolje savete šminkera kako da sprečimo da nam se ne razmazuje šminka ispod njih. 

U nedavnom postu na TikTok-u, kreatorka digitalnog sadržaja i entuzijasta za šminkanje Viktorija Lin podelila je neke od svojih najboljih saveta za nošenje šminke ispod naočara.

Trikovi da se šminka ne razmaže ispod naočara

1. Nanesite puder sa spoljašnje strane lica

Možete da nosite bilo koju podlogu koju želite, ali pazite kako je nanosite. Glavni ključ za njeno trajanje je da je nanosite od ivica lica ka nosu. Na nos nanesite samo ono što ostane na četkici. Još bolje je da izbegavate teške podloge i stavljate je samo tamo gde je neophodno prepkrivanje radi ujednačenja tena.

2. Koristite puder na nosu

Čak i sa laganom podlogom na nosu i dalje se mogu pojaviti oni tragovi naočara na jastučićima nosa. Zato, najbolje je da na nosu koristite puder u prahu. Ako se pokvati, nežno prstom pređite po podlozi i tragovi će nestati.

3. Rumenilo stavljajte dok nosite naočare

Ne samo da ćete tako izbeći postavljanje rumenila u zoni naočara, nego ćete ga prilagoditi svom izgledu sa naočarima. Rezultat je odličan – proverite.

4. Smanjite šminku na mestima koja dodiruju naočare

Ako nanosite šminku po celom licu, može vam se dogoditi da jedan njen deo završi na sočivima ili na raumu naočara. Zato, pokušajte da osmislite šminku tako da ne pokriva onaj deo lica koji dolazi u kontakt sa naočarima. Izgledaćete urednije bez tragova pudera i senke na naočarima.

5. Uravnotežite šminku za oči

Oči se gube iz fokusa kada nosite naočari. Najbolje je da birate neutralne nijanse i svetle ajlajnere koji će vam povećati oko. Ujedno ako se ovakva šminka razmaže ispod naočara, to je manje uočljivo.

6. Neka vaše trepavice budu uvijene i obimne

Uvijajte trepavice! Na taj način izgledaće ženstvenije a ujedno ćete sprečiti da dodiruju stakla i ostavljaju ružne tragove po njima. Sa uvijenim trepavicama mnogo je manja šansa da će se vaša maskara razmazati ispod naočara.

7. Podebljajte svoje obrve

Obrve uokviruju vaše ramove, nemojte se plašiti da ih malo popunite i razmutite – što smelije, to bolje. Nakon popunjavanja obrva koristite gel – obrve će stajati na svom mestu i neće se razmazivati njihova boja.

8. Nosite maramice za naočare

Čak i kada preduzmete sve neophodne mere predostrožnosti, možda ćete malo šminke završiti na sočivima. Uvek nosite krpu za sočivasa sobom da biste se pobrinuli za mrlje na vašim sočivima i okvirima.