Kada se radi o zdravlju srca, opšte je poznato da temperaturne razlike utiču na pravilan rad. 

Na koji način možete sačuvati vaše srce, otkrio je u emisiji 150 minuta kardiolog dr Petar Borović. On je objasnio da kod pojedinih ljudi, simptomi infarkta mogu izostati, dok se kod drugih javljaju u vidu bola i to na različitim delovima tela:

- Kod većine ljudi, u nekim stresnim situacijama, bol počinje od levog ramena, spušta se duž ivice leve ruke. Nekome ide bol u vilicu, nekome u stomak - navodi doktor i ističe da je veoma važno proveravati pritisak i zdravo se hraniti: 

- Ženama savetujemo supice od povrća. Što više povrća i voća, da bi organizam imao komponente da izdrži - kaže doktor i otkriva da je za snižavanje stresa dobra kuvana pšenica i to dve-tri kašike dnevno:

- Pšenica ima obilje B vitamina. Dve-tri kašike, napraviti da bude ukusno, umesto slatkiša. Neko voli da samelje orahe, neko voli da stavi suvo grožđe, stavite malo šlaga, stavite voće. Najčešće se u nervozi pritisak jako poveća - rekao je kardiolog i naglasio važnost regulisanja masnoća, pijenja tableta za pritisak.

Na koji način kafa utiče na naš organizam i koje savete je još dao doktor, pogledajte u snimku: