Krema za lice napravljena od ptičjeg izmeta pomaže u uklanjanju bora! Zvuči odvratno? Međutim, manekneka Ju Isen koju prati više od 2,1 miliona ljudi na društvenim mrežama podelila je sa pratiocima "tajnu" svog zategnutog lica. 

Doktorka Kristina Davidović bila je gost u emisiji "150 minuta" i tom prilikom otkrila da li je moguće da se ima lepo i negovano lice pomoću stvari poput puževe sluzi, sperme od lososa, ptičjeg izmeta i tome slično. 

Zapravo, doktorka je istakla da se manji delovi ekstrakuju iz pomenutih supstanci, odnosno da se one obrađuju, pa da se samo ti određeni molekuli na primer, koriste u kozmetičke svrhe. 

Važno je istaći da u izvornom obliku, nikako ne bi trebalo stavljati takve stvari na lice, jer samo možemo napraviti problem.

- Može samo da dobije bolest kože, zato što se koriste neki elementi iz iznutrica, izluče prečiste se, molekuli se često naprave i sintetički, dodaju se razni prečišćivači, naprave se injektabilne ili topikalne supstance, koje će da pomognu - navodi doktorka i kaže da takođe u prirodi možemo da nađemo supstance za lepotu, poput jaja i sirćeta:

- Žumance, koje je bogato holesterolom, koje je idealno za suvu kožu, za bradu, za kosu. Jabukovo sirće može za masnu kožu, jer je sirćetna kiselina jedna vrsta hemijskog pilinga, koji se koristi u estetskoj i antiejdž medicini. Tako da sve to mi imamo u prirodi, sa pravom koncentracijom i obradom je to to - kaže doktorka. 

Šta je još otkrila, poslušajte u snimku:

Povezane vesti