Estetski hirurg Leonard Nenad Josipović bio je gost u "Jutru" i tom prilikom govorio koliko se razlikuje ova hirurgija u svetu i ostalim delovima Evrope u odnosu na Srbiju, kao i koji su najtraženiji zahvati i operacije:

- Žene žele u principu isto ili slično, da li se radi o grudima, da li se radi o liposukciji, oblikovanju tela, da li se radi o filerima, hijaluronu, botoksu itd. S jednom razlikom, da u zapadnoj Evropi, žene žele da rade to sve nekako umereno, tako da se ne vidi da je bilo šta rađeno, gde žene u Srbiji žele da se vidi da je to rađeno i ako se to ne vidi i onda to nije dovoljno dobro - kaže hirurg, otkrivajući koje su to operacije koje se najčešće traže:

- Definitivno grudi, liposukcija, zatezanje gornjih kapaka, to su neke standardne procedure koje se redovno rade, koje se najčešće traže, a da ne spominjem filere i botoks, nešto što je u principu dnevna rutina. Naročito na Bliskom istoku, žene redovno dolaze na tretmane sa botoksom, hijaluronskom kiselinom, sa laserskim mašinama. To je nešto što se dešava redovno i danas je pitanje neke lične higijene - navodi hirurg.

S obzirom na to da često možemo videti da devojke, koje su imale estetske korekcije, često liče jedna na drugu, Nenad otkriva zbog čega je to tako:

- Uzrok tome je recimo taj da i pacijenti sami, dame same imaju određenu sliku u svojoj glavi kako bi želele da izgledaju. Mislim da svaki tretman treba da bude kao skrojen za svakog pacijenta ponaosob i da jedan isti nos, ne ide uz svako lice. Onda je to nekada i pitanje komunikacije između doktora i pacijenata i na kraju, ako vi isti nos napravite svakom pacijentu, oni mogu da na prvi pogled izgledaju slično ili isto, ali ne znači da će to poboljšati taktivnost svakog pacijenta ponaosob. Tu dolazi do malog problema, gde dame počinju da izgledaju isto, isti nos, iste usne, iste jagodice, iste obrve, ista kosa itd. Naravno je i do doktora, najlakše je raditi kopi-pejst, uvek na svakome isto, ali po meni, to nije umetnost. Umetnost je u tome da napravite od svakoga najbolju verziju. 

Nenad je sarađivao i sa mnogim svetskim zvezdama, čija imena ne sme da otkrije, ali ističe da je uglavnom njihov cilj, ne da im se promeni lični opis, već da na neki način zaustave, odnosno uspore starenje i da izgledaju što je bolje moguće u njihovim godinama. 

Šta je još otkrio na ovu temu, poslušajte u snimku: 

Povezane vesti