Proslavljena manekenka Linda Evanđelista (59) bila je jedna od najlepših žena na svetu. Njen život običnim ljudima činio se kao priča iz filma i devedesetih godina nije silazila sa naslovnica časopisa, a kako je sama rekla, nije se dizala iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

U jednom trenutku povukla se iz javnosti i u medijima smo čitali tekstove o tome kako se jako promenila i izgleda loše. Kada je napokon progovorila, mnogi nisu mogli da veruju šta joj se sve dogodilo u poslednjih 10 godina.

Prošle godine dala je intervju u kom je otkrila kako se u poslednjih pet godina dva puta borila sa rakom dojke. U iskrenom intervjuu, jedna od najpoznatijih manekenki devedesetih ispričala je detalje o svojoj borbi sa tom bolešću, a sada je u intervjuu sa Rut Rodžers u njenom podkastu "Ruthin Table 4" progovorila o mračnoj strani modelinga i ispričala svoje iskustvo s rigoroznim dijetama kojih se pridržavala u danima najveće slave.

Ispričala je kako je u vreme najveće slave bila na štetnim dijetama i da se izgladnjivala do kasnih dvadesetih da bi bila dovoljno mršava za modne revije. U to vreme govorila je kako ne bi ni ustala iz kreveta za manje od 10.000 dolara dnevno.

"Znam da sam morala da radim na održavanju težine i bilo je razdoblja kad sam stvarno morala da pazim na ishranu“, rekla je, pa ispričala kako se tada podvrgla dijeti "Master Cleanse", koja od korisnika zahteva da prvih deset dana piju samo slanu vodu, biljne čajeve i lekovite laksative.

"Počela sam stalno da radim čišćenje organizma i volela sam to, ali mislim da je bilo jako štetno za mene. Provela sam Master Cleanse dosta puta, ali radila bih i medicinska čišćenja, poput napitka u prahu, baze od pirinča. Takođe, odlazila bih u We Care Spa, to je u pustinji u blizini Palm Springsa, gde pijete samo tečnosti, uglavnom vodu sa limunom i nanom, i čajeve, i dobijete čašu soka dnevno i jednom dnevno dobijete razblaženo razvodnjeno povrće koje se zove supa“, ispričala je svoje iskustvo o izgladnjivanju i dodala da su se devedesetih godina modeli morali prilagoditi odeći, a danas je to obrnuto.

Foto: Profimedia

Inače, manekenka se 2022. godine podvrgla postupku smrzavanja masti pod nazivom CoolSculpting, koji je njeno telo trebalo da oslobodi masti, ali ju je ostavio trajno deformisanom i unakaženom jer je nešto pošlo po zlu.

Tretman je tako njene ćelije povećao, umesto smanjio, zbog čega je izgledala otečeno. Zbog svega toga se na kraju povukla iz javnosti na neko vreme.

Prošao je i taj period i opet se vratila javnom životu. Svoju figuru je uspela da dovede u formu, a podsećamo da je tokom poslednjeg intevrjua izjavila kako joj je prvi put dijagnostifikovan rak dojke 2018. godine.

"To je otkriveno na mojoj godišnjoj mamografiji. Nalaz nije bio dobar, a zbog drugih zdravstvenih faktora, bez oklevanja, jer sam htela sve da ostavim iza sebe da ne moram da se nosim s tim, odlučila sam se za obostranu mastektomiju. Bila sam spremna da živim dalje, nisam htela da dopustim da me ubije rak dojke“, rekla je Linda u intervjuu. Međutim, u julu 2022. godine Evanđelista je napipala "kvržicu" na dojci i na kraju je saznala da joj se rak dojke vratio.

"Iskopaj mi rupu u grudima. Ne želim da izgleda lepo. Želim da iskopaš. Želim da vidim rupu u svojim grudima kad završiš. Razumeš li me? Ne želim da umrem od ovoga", rekla je onkologu nakon druge dijagnoze.

Linda je priznala da je jednostavno zahvalna za svaki dan, jer je svesna da je njena budućnost neizvesna jer postoji mogućnost da se rak vrati.

Povezane vesti