Godine su samo broj i treba ih ponosno nositi, ali svi želimo izgledati najbolje u svakom trenutku, a obrve mogu imati veliki uticaj na to.

Dlaka na licu može uticati na naš celi izgled, a ponekad je potrebno zaobići trendove za bolji cilj. Verovatno se sećate tankih obrva koje su bile popularne 2000-ih i smatrane standardom lepote. U tim trenucima mnoge dame su čupale obrve (i danas mnoge žale zbog toga), no srećom, ipak je došlo do promena.

Kada je manekenka Kara Delevinja došla na scenu sa svojim čupavim obrvama, velike, guste i prirodne obrve ponovo su u trendu. Ovo je sjajna vest jer lice izgleda mnogo bolje kada se zadržimo prirodnom obliku obrva uz malo "dodataka".

Najpopularniji oblik obrva koji daje svež i mlađi izgled svakako su prirodne obrve koje idu ravno, tj. nemaju visoke lukove.

Idealan primer ovakvih obrva ima popularna pevačica i glumica Dženifer Lopez, i ovaj trend ona neguje decenijama.

Kako oblikovati obrve za mladalački izgled? Trend 'ravnih' obrva krenuo je u Koreji, koja je inače jedna od asocijacija za svežinu i mladalački izgled lica.

Kako do ovakvih obrva? Koristite olovku za obrve i četkicu. Prvo iščetkajte obrve nijansom koja odgovara vašoj koži i kosi, a zatim nanesite boju. Važno je da iznegavate nanošenje olovke na luk, tj. na najvišem delu obrve, ali je nanosite samo na krajeve obrva i popunite praznine kako biste dobili horizontalni oblik.

Ako prirodno imate visoke vrhove obrva, pustite dlačice da malo narastu kako bi vam obrve izgledale ravne i kako biste postigli ovaj svež i mlađi izgled. Trenutno su u trendu one obrve sa više dlačica.

Povezane vesti