Da li su plavuše naivne, crvenokose zavodnice, brinete inteligentne, a crnke opasne? Na temu koje sve predrasude o ženama, kada je fizički izgled u pitanju, postoje, govorili su u "Jutru" dr Nada Macura, glumica Iva Štrljić, frizer Stevan Radivojević i doktorka Svetlana Stanišić.

Stevan je istakao kako ga veoma nervira kada za plavuše kažu da su glupe, dok se Iva osvrnula na neke mnogo "opasnije" predrasude:

- Postoje mnogo "opasnije" predrasude od tih smešnih predrasuda, koje ustvari proizilaze iz nekih viceva i nekih šala među ljudima. A kada govorimo o boji kose, to su obično predrasude koje se zasnivaju na tome, pa niko to ozbiljno ne shvata, zaista, ja bar tako razmišljam. Ali postoje druge predrasude, koje jesu "opasne" i koje mogu nekoga da koštaju, možda nekog uspeha, nekog dobitka, nekog napretka, a to su predrasude da kada žena na bilo koji način atraktivno izgleda, kada na neki način upada u oko svojom pojavom, kada se ističe, kada ne možete da je ne primetite, automatski joj se oduzima nešto od njenog znanja, od toga kako je ona došla do određenih uspeha, odmah se ponešto, pomalo obezvredi. Mnogo pre će takvoj ženi da se obezvredi, nego nekoj ženi koja je sasvim drugačija.

Nada je otkrila da je nekada imala i bebi plavu kosu, a zbog čega se ipak vratila u brinete i šta su još gosti imali da kažu na ovu temu, pogledajte u snimku:

Povezane vesti