Ako razmišljate o šiškama, a ipak niste dovoljno hrabri da se odlučite za "prave", možete isprobati šiške za koje kažu da su odlična alternativa popularnim zavesa-šiškama. Opisuju ih kao šiške namenjene onima koji ih žele, ali nisu sigurni kako će im stajati, pa ih mogu isprobati jer zbog dužine neće zažaliti.

Zovu ih "chin bangs", a već je iz samog naziva jasno da se radi o šiškama dužine do brade. One su suptilnija verzija zavesa-šiški, a oblikovane su tako da uokviruju lice i stvaraju mekane slojeve oko njega, piše Glamour.

Ako se odlučite za ovakve šiške, do brade, treba da znate da su one izraženije od klasičnih slojeva u kosi, a frizeri ih preporučuju onima koji žele da "omekšaju" liniju vilice. Idealne su, kažu stručnjaci, za okrugla i četvrtasta lica.

Sjajna stvar je što čak ni vlaga u vazduhu ne može pokvariti izgled ovih šiški jer su teže od klasičnih šiški, pa se neće lako kovrdžati i uvijati, što je često slučaj sa zavesa-šiškama. Ovakve šiške možete sušiti na vazduhu, a možete koristiti fen i okruglu četku s kojom šiške treba samo blago "usmeriti" u željenom pravcu.

Povezane vesti